Prototype-robotten, der meget sigende kaldes Kugle, er bygget som en selvkørende enhed på en kugle, hvor kroppen er halvanden meter høj, og hovedet udgøres af en tablet.
Robotten Kugle.
Robotten er en del af et projekt til 19 mio. kr., primært fra Innovationsfonden. Det nordjyske bureau Combine er en del af projektet og har fået til opgave at lave en prototype til en applikation. Det er en opgave på ca. en tredjedel af projektet, dvs. omkring 6 mio. kr.
Combines prototype-app vil efterfølgende kunne bruges til at lave andre apps, der giver robotten forskellige funktionsmuligheder.
F.eks. at gøre robotten til vejviser i en lufthavn, eller få robotten til at hjælpe med at finde de rette dagligvarer på hylden i supermarkedet.
Et af målene med projektet, er at gøre robotter lige så tilgængelige som applikationer er i dag. Det vil man gøre ved at koble applikationsuniversets utallige softwaremuligheder til robothardware – og med dette opstår der helt nye muligheder for at brede teknologien ud og gøre den mere tilgængelig.
Kommerciel direktør og partner i Combine, Lars Bojer Kanstrup siger om projektet:
”Prototypen vil kunne vise, hvordan robotten fungerer i virkeligheden – altså give et eksempel på dens formåen. Samtidig vil vi udvikle softwaren efter standarder, der gør det muligt at styre robotten blot ved udvikling af en ny applikation.”
Han forklarer yderligere:
”Vores evne til at forstå brugere og brugssituationer suppleres af de teknologiske kompetencer og den erfaring inden for app-udvikling, vi besidder. I projektet her skal vi bygge en app, som skaber samspil mellem brugerne, robothardwaren og en fysisk lokation. Projektets succes består bl.a. i robottens evne til at imødekomme konkrete brugerbehov. Ingen ved endnu, hvor stort det her rent faktisk kan og vil blive – nu stiller vi teknologien til rådighed, så vil fremtiden vise, hvor vi først kommer til at opleve robotten.”
Titlen på projektet er Robot Digital Signage, og det udføres i samarbejde mellem Combine, Aalborg Universitets sektion for Automation & Control, Teknologisk Institut, MapsPeople og Det Gode Firma.