Så skete det igen: Mediabureau går reklamebureauerne i bedene

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Ford vil have fat i de unge kvinder ved hjælp af branded content. Mindshare har udviklet konceptet uden hjælp af reklamebureau.

I efteråret lancerede Nissan og Ekstra Bladet en netbaseret serie, hvor to mediabureauer – OMD og PHD – havde stået bag den kreative udvikling uden brug af reklamebureauer.

Nu har Ford også kastet sig over begrebet Branded content – og igen sker det på en baggrund, hvor mediabureauerne går reklamebureauerne i bedene og involverer sig i den kreative udvikling.

Opgaven for Ford handler om at henvende sig til yngre kvinder, og i den forbindelse er der udviklet en netbaseret livs-stils serie, som bliver produceret af Nordisk Film.

Men hele konceptet er udviklet af Mindshare, og det er også mediabureauet der har fundet Nordisk Film til opgaven.

Adm. dir. Martin Rasmussen ser projektet som et eksempel på, hvordan nye krav til markedsføringen får grænserne til at flyde.

“I den klassiske markedsføring er den kreative ide udgangspunktet, som så efterfølgende pushes igennem medier. Men fokus øges på at arbejde med forbrugere og indhold som udgangspunkt, og når man taler om branded content, så er den kreative ide ikke mere udgangspunktet. I stedet får indsigt i og erfaring med medier en mere dominerende rolle, fordi det bliver vigtigt at kunne facilitere alliancer og samarbejder på tværs.

Den kreative platform bliver mere løst defineret. Den bliver mere som når man inviterer til en temafest. Man kan invitere til f.eks. en 60’ern fest. Det bliver en overordnet ramme, hvor hver enkelt så finder sit eget udtryk.

Jeg mener, at man kan sidestille det med en rolle som executive producer i Hollywood. Han definerer den overordnede ramme, men det er andre, der udfører det kreative arbejde. Her kan man så opleve en række nye spillere blande sig i arbejdet. I forhold til denne udvikling skal reklamebureauerne starte fra scratch, mens mediabureauerne bl.a. via sine relationer til mediabranchen har et bedre udgangspunkt for at indtage rollen”, siger Martin Rasmussen.

Han ser det dog ikke som en konkurrence mellem reklame- og mediabureauer, og det er heller ikke sådan, Mindshare har landet opgaven for Ford.

“Ford arbejder globalt med WPP. Mindshare er mediabureau, Ogilvy er reklamebureau og Wundermann er dialog-bureau. Ford forventer at møde bureauerne som et hold, og i relation til Ford taler vi om et Blue team. I dette tilfælde er det os, der har budt ind med en løsning på en konkret problemstilling. I en anden situation havde det måske været Ogilvy, der havde stået for den kreative udvikling, men i dette tilfælde vurderede vi, at Nordisk Film var den rette samarbejdspartner”.