Scanpix overtager århusiansk billedbureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

FOCI er specialiseret inden for områder som forskning, medicin og videnskab.

Priserne er under pres og kravene til udviklings ressourcer er store, og så er det ikke let at være et billedbureau.

Derfor har det specialiserede FOCI Image Library i Århus nu besluttet sig for at stoppe.

Bureauet er kendt for at have særlig fokus på stofområder som forskning, medicin, videnskab, teknologi, historie og dyreliv, men der bliver ikke tale om et fuldstændigt farvel til billederne, da FOCI giver faklen videre til det berlingske-ejede Scanpix.

“Selvom vi netop har haft et par gode år, så stiller det store krav til udviklingsressourcer, at være billedbureau i dag. Så efter en lang årrække i FOCI er tiden netop nu helt perfekt for mig til at prøve kræfter med nye udfordringer,” siger Ann Stochholm, daglig leder i FOCI.

Scanpix overtager repræsentationen af flere af FOCIs bærende billedkollektioner, herunder Science Photo Library og Photo Researchers Inc. Science Photo Library, der er det førende bureau i verden når det handler billeder omkring videnskab & teknologi, dyreliv, historie, medicin, astronomi, miljø, flora & fauna, er allerede åbnet hos Scanpix.

Senere vil også det New York baseret Photo Researchers Inc. være online hos Scanpix.

Brian Kris Kjær Nielsen fra Scanpix siger: “Vi har haft et godt og tæt samarbejde med FOCI gennem mange år, og vi er naturligvis spændte på at overtage dette spændende nicheområde”.