Danish Internet Award (DIA) er blevet kørt gennem vridemaskinen af prisens nye jury-formand, kreativ direktør hos Konstellation, Thomas Pries. og det blev vel modtaget, da man forleden samlede juryen til en første præsentation.
Priserne bliver uddelt d. 22. april i Cirkusbygningen, der også rummede award-showet i år.
Thomas Pries er gået til stålet, og – om ikke udskiftet alle kategorierne – men dog luget kraftigt i dem samt struktureret dem.
Som hovedoverskrift har han defineret, at DIA handler om digital markedsføring. Det betyder ikke, at der skal være tale om en kampagne. MobilePay fra Danske Bank er f.eks. ikke en kampagne – men dog klart digital markedsføring.
Og så har Thomas Pries defineret en diamant, der beskriver de kriterier, de indsendte arbejder skal bedømmes på.
Spidsen af diamanten er den helt centrale ide, mens de fire andre punkter handler om strategi, håndværk, effektivitet og innovation.
“Det er ikke tilfældigt, at Ide står ud for diamantens spids. Ideen er helt central. Men det er også klart, at de forskellige kriterier kan indgå med forskellig vægt på de forskellige kategorier,” siger Thomas Pries.
Hvad angår kategorier, så er den store forandring, at han har fjernet alle brancher. Arbejde skal ikke bedømmes på, hvilken branche, det er lavet til men på de digitale kvaliteter i arbejdet.
Ialt skal der uddeles 25 priser incl. DIA Future, Pionerprisen og den overordnede vinder. De resterende 22 priser er samlet i 5 overordnede grupper:
Håndværk
- UX
- Animation eller Motion Graphics
- App Design
- Responsive Design
- Digital Design
Platforme
- Mobil platform
- Social media
- Branded utility
- Ny platform
- Integreret multi-platform kampagne
Strategi
- Digital cross-channel marketing
- Social media strategi
- Data drevet marketing
Indhold
- Cross-platform indhold
- Interaktiv film
- Storytelling
- Brug af gamification
Teknologi
- Brug af webteknologi
- Brug af app teknologi
- Brug af social teknologi/API
- Innovativ brug af teknologi
- Response/Real-time Aktivitet
De præcise kriterier for hver enkelt kategori mangler at blive beskrevet endeligt, og der er heller ikke valgt den formand for hver enkelt gruppe, der skal styre slagets gang.
Forsamlingen var spørgelysten, og der udspillede sig bl.a. en diskussion, om arbejdet skulle være brugt i Danmark eller om det kunne være rettet mod det internationale marked. Ud af dette diskuterede man også afgrænsningen i forhold til, om arbejdet også har haft udenlandsk deltagelse i udviklingen.
Der var ingen tvivl om holdningen. Internationalt arbejde kan sagtens deltage – men det skal være udviklet i Danmark.
Men selvom den holdning kan være klar, så er der gråzoner. For der kan have været udenlandske leverandører på et arbejde, og hvor går grænsen så for, hvornår det er dansk eller ikke et dansk udviklet arbejde.
At definere det så præcist som muligt blev en opgave, som Thomas Pries og Morten Kamper fra Danske Medier, der står som arrangør af DIA, vil arbejde med i den kommende tid. Sammen med et par andre indspark fra jurymedlemmerne.