Seligemig tjener gode penge

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Simon Engstrøm har fået opmærksomhed gennem flere af de kunder, han har landet. Og selvom han er kreativ, kan han altså også tjene penge.

Simon Engstrøm erkender det blankt – han er kreativ og ikke forretningsmand.

“Så hvis du har mere detaljerede spørgsmål om vores regnskab, må du tale med bestyrelsesformanden,” siger Simon Engstrøm.

Men uanset hvor lidt han mener at vide om økonomi, så har han fået skabt en ganske god forretning i sit lille netværksorienterede bureau, Seligemig. Og uanset hvor kreativ han er, så har han fanget, at man skal tænke sig om rent økonomisk, og derfor sætter han penge ind på egenkapitalen i stedet for at hæve dem. Der skal være noget at stå imod med.

At regnskabet er godt, er måske ikke så overraskende – for Seligemig har i det sidste år til halvandet adskillige gange gjort sig bemærket på kundefronten – som f.eks. på HBO og Arbejderens Landsbank.

Konkret giver det en markant vækst – bureauets bruttoavance er blevet mere end fordoblet. Og så er det ikke engang alt, der kan aflæses i regnskabet.

“Vi arbejder en del med free-lancere, og det er en aktivitet, du ikke kan se i regnskabet. Vi er tre i Seligemig – men rent faktisk sidder vi otte i alt og selvom de andre fungerer som free-lancere, så er de næsten fuldtids beskæftiget på Seligemig,” siger Simon Engstrøm og tilføjer:

“Jeg er rigtig stolt over resultatet, som for mig bygger på, at vi har været gode, når det gjaldt og at alle har givet den en skalle.”

Simon Engstrøm fortæller videre, at bureauet ikke har deltaget i mange bureaukonkurrencer.

“Vi er heller ikke blevet spurgt, og så er det jo meget naturligt. Men det har frigivet ressourcer, som vi i stedet har kunnet bruge på dem, der er kommet direkte til os,” siger Simon Engstrøm.

Nøgletal for Seligemig

  • Bruttoavance 3,0 mio. kr. +258,3 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 10,33 mio. kr. +72,2 pct.
  • Lønandel 44,7 (77,0)
  • Resultat af primær drift +1,054 mio. kr. +5270 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz