Silvan politianmeldt for anvendelse af urigtige priser

FiG

Kæden har tidligere betalt en bøde for noget tilsvarende, og det betragter forbrugerombudsmand, Henrik Øe, som skærpende.

Den store byggemarkedskæde er blevet anmeldt til politiet af forbrugerombudsmand Henrik Øe for at anvende urigtige oplysninger. Det er anden gang inden for få år, at Silvan står med en sådan sag.

I 2011 betalte Silvan en bøde på 200.000 kroner i en anden sag om vildledende prismarkedsføring. Henrik Øe betragter det som en skærpende omstændighed.

”Det er alvorligt, når et firma som Silvan oplyser forkerte, lave normalpriser. Det vildleder forbrugerne til at tro, at de gør et bedre køb, end der reelt set er tale om,” siger Henrik Øe og tilføjer:

”Jeg finder det skærpende, at det ikke er første gang, at jeg politianmelder Silvan i en sag om vildledende prismarkedsføring.”

I en tilbudsavis sidst i august 2013 reklamerede Silvan for to dåser træbeskyttelse. Normalprisen var ifølge Silvan 999,95 kroner pr. dåse, men forbrugerne kunne nu få to dåser til 1.299 kroner.

Forbrugerombudsmanden kunne imidlertid konstatere, at den angivne normalpris ikke var korrekt, da Silvan i seks uger op til markedsføringen af tilbuddet havde solgt træbeskyttelsen til en lavere normalpris. Ugen forinden havde Silvan eksempelvis markedsført den samme træbeskyttelse til en pris på 649,95 kroner pr. dåse, uden at der var tale om et tilbud.

Forbrugerombudsmanden fandt, at markedsføringen var vildledende, fordi den normalpris, der blev sammenlignet med, var angivet forkert. Derfor bliver selskabet nu politianmeldt for overtrædelse af markedsføringsloven.

Silvan har erkendt, at der var en fejl i tilbudsavisen.