Skrappe midler i brug i ny Danske Bank-kampagne

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Fløjlshandskerne er taget af i dét, der er &Co’s svanesang for Danske Bank. I dag er 80 filialer gået i discountfarverne gult og sort, og det følges op i morgen af en egentlig kampagne.

“Danske Bank skal ikke sende et “Netto”-signal, og det er jo det, de gør med den gule farve. For er der noget, Danske Bank ikke er, så er det en discountbank. Det er en fuldstænding total signalforvirring.”

Så kontant er Jess Myrthu, seniorpartner og kommunikationsrådgiver Jøp, Ove og Myrthu, i sin vurdering i Berlingske i dag om 80 af Danske Banks største strøgfilialer, der i dag for en periode skifter den business-blå farve ud med gul.

Det drastiske skridt skal fortælle danskerne, at Danske Bank er blandt landets billigste banker. Den konklusion bakkes op af en aktuel undersøgelse fra Tænk Penge, men andre undersøgelser viser, at danskerne har den stik modsatte opfattelse af banken.

Danske Banks marketingdirektør, Joachim Rubow, siger til Bureaubiz:

“Der vil altid være kritiske røster vedrørende vores tiltag. Så hvis du spørger mig, om jeg er klar over, at nogle mener, at vi piller ved vores DNA, og at det er helligbrøde, så er svaret ja. Men nu har vi arbejdet aktivit med en prisstrategi og bl.a. lagt vores gebyrer frem på et site, og trods alle initiativer bliver vi stadig opfattet som dyre.”

Og discount-makeover’en bliver i morgen fulgt op af en kommerciel kampagne udviklet sammen med Zupa og &Co – en kampagne, der i øvrigt må betegnes som &Co’s svanesang for Danske Bank, da det i sidste uge blev meddelt, at ti års samarbejde stopper, og at bankens reklamebureau fremover vil være Saatchi & Saatchi.

Svanesangen kan nok bedre betegnes som et slag med halen, for der skal åbenbart kradse sager til at få ændret danskernes opfattelse af banken.

“Budskabet er ikke gået klart nok igennem, og det er vi irriterede over. Derfor skal der ret skrappe midler i brug for at rive forbrugerne ud af opfattelsen af, at vi er en dyr bank. Vi tør godt tale pris, og derfor er vi gule i en periode. Det er vi, fordi vi tør, og fordi vi er et ualmindeligt stærkt brand. Og oven på Mening og Handling-kampagnen sidste år har vi vist, at vi er knap så selvhøjtidlige som tidligere,” siger Joachim Rubow.

Retfærdigvis skal siges, at Jess Myrthus kritik i Berlingeren står side-om-side med en anderledes positiv vurdering af Danske Banks ham-skifte. Den kommer fra Sune Bang, adm. direktør i Kommunikationshuset København:

“De er helt inde at røre ved DNA’et i deres image, og det kan skabe en ny vitalitet omkring deres kommunikation.”

Sune Bang mener, at den blå farve kan virke lidt slidt:

“De blå virksomheder er næsten en stående joke i reklamekredse. Det er jo A.P. Møller, Nykredit, Nokia – og de kommunikerer seriøsitet.”