Spies dokumenterer: Det betaler sig at satse på kvalitet

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

”Do It for Denmark” vandt en Effectiveness Award, og nu ser opfølgeren ud til også at skabe resultater.

I sidste uge skabte Rasmus Dunvad fra Marv debat med en klumme om den dårlige kvalitet i digitale reklamer, der medvirker til at fremme adblocking.

Som et ekko på den diskussion kan Børsen i dag fortælle, at Spies har oplevet solid salgsfremgang i ugerne efter, at man har lanceret en ny viral film med afsæt i det faldende fødselstal.

Det startede med ”Do It for Denmark”, der tog afsæt i problemstillingen, at fødselstallet falder – og at mange børn undfanges på ferier.

Den case vandt en Effectiveness Award sidste år.

Nu har man så fulgt den op med en 2’er under titlen ”Do It for Mom”, hvor man lancerer forældrekøb med henblik på at øge muligheden for at blive bedstemor.

Filmen opnåede hurtigt høje visningstal på både Youtube og Facebook, hvor den nu nærmer sig 10 mio. visninger. Altså visninger, hvor folk selv kommer til i stedet for at blive bombarderet med indrykninger.

Men endnu bedre – i hvert fald set fra Spies-’ side – er, at salget også er steget. Børsen fortæller i dag, at Spies’ generelle salg i den første uge steg med 20 pct. og i anden uge med 22 pct. sammenlignet med samme uger året før.