Stærkt regnskab fra Danmarks mest veldrevne bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet er samtidig det formentlig mest oplysende – f.eks. kan man se hvordan sygefraværet har udviklet sig. To andre pr-bureauer gik hver sin vej.

Det relativt ukendte pr-bureau, Operate, fik i august hæderen som Danmarks mest veldrevne bureau. Det skete i Bureaubiz’ årlige regnskabsrapport, og bygger på kolde nøgletal.

Operate har ikke tænkt sig at afgive titlen frivilligt. I hvert fald har bureauet netop aflagt regnskab for 2011, og det viser pæn fremgang i bruttoavance og endnu pænere fremgang i overskuddet. Med andre ord en fremgang i den allerede høje overskudsgrad – fra 19,9 til 22,6.

Men skal man vurdere et bureaus drift på andet og mere end økonomiske nøgletal, så er der også informationer om dette. Operate aflæger nemlig det formentlig mest informative regnskab i den danske bureaubranche.

Man kan f.eks. se, at det gennemsnitlige antal sygedage i 2011 steg fra 1,2 til 5,2, og det gennemsnitlige antal Barn sygedage steg fra 0,2 til 0,7.

Om det så har betydning for, hvor veldrevet bureauet er, må den enkelte afgøre.

“Vi har da også kigget på tallet. Men i en lille virksomhed som vores, skal der ikke mange situationer til, før tallet stiger,” siger direktør John Pedersen og erklærer sig godt tilfreds med resultatet.

“Vi synes, det er et godt regnskab, og vi har ambitioner om fortsat vækst. Udviklingen i vores nøgletal afspejler også en tendens til, at kunderne vil have mere for mindre. Det gælder både i leverancen og i udbud, hvor vi både har brugt mange ressourcer og været ramt af nogle af de sager, der har været fremme,” siger John Pedersen og fortsætter:

“Tallene er også påvirket af, at vi i 2011 har investeret i områder, vi gerne ville have mere fokus på. Jeg tror, vores nøgletal har et meget fornuftigt niveau. Vi skal ikke nødvendigvis prøve at drive overskudsgraden højere op. Vores mål er at have en økonomi, hvor vi har råd til fortsat at investere i udvikling.”

Også Discus Communication har afleveret regnskab, og her var der tale om en helt anden kurs. Faldende bruttoavance og et stærkt reduceret overskud. Beretningen omtaler et fortsat krisepræget marked, men der ses dog lyst på fremtiden, idet bureauet har fået tilgang af en række nye kunder.

Mens Discus måtte notere tilbagegang, så kunne Communique notere markant fremgang, så 2011 blev et sandt turn-around.

Bruttoavancen steg – dog ikke markant – til gengæld blev der gjort noget ved omkostningerne, så bundlinjen blev vendt fra et underskud til et markant overskud – og en overskudsgrad på 32,8, der således ligger solidt over Operates.

Nøgletal for Operate

 • Bruttoavance 28,466 mio. kr. +9,8 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 813.314 kr. +0,4 pct.
 • Lønandel 66,1 (68,7)
 • Resultat af primær drift +6,445 mio. kr. +25 pct.

Nøgletal for Discus Communications

 • Bruttoavance 5,713 mio. kr. -10,5 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 714.125 kr. +0,7 pct.
 • Lønandel 70,2 (71,4)
 • Resultat af primær drift +0,254 mio. kr. -61,8 pct.

Nøgletal for Communque

 • Bruttoavance 7,1 mio. kr. +12,7 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 887.500 kr. +40,9 pct.
 • Lønandel 50,9 (81,5)
 • Resultat af primær drift +1,844 mio. kr. (-0,5 mio. året før)

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz