Statusmøde 8: Seneste nyt fra VR

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Meta Quest 3 blev lækket, men det er fortsat Apple Vision Pro, der trods prisen virker interessant med sin værktøjs-tilgang. Det mener podcast-gæsten Katrine Konyer fra Khora.

Khora begyndte som en slags VR-butik, stiftet af en tech-orienteret amerikaner og en filosof-uddannet dansker. I dag er det en produktionsvirksomhed og et bureau med bl.a. projektledere, konsulenter og content creators – med 40 medarbejdere i Kødbyen, København. Khora udfolder potentialet for VR og AR, f.eks. til storytelling og ikke kun inden for gaming, men bl.a. også sundhedsområdet og træning. 

Og fra Khora kommer gæsten i 8. episode af podcasten Statusmøde, Katrine Konyer, der er senior VR/AR marketing specialist. Med hende vender podcasten, præsenteret sammen med Bureaubiz, tilbage til grundkonceptet om, at gæsten medbringer emnet, der skal diskuteres.

Afsættet er unboxingen – og den angivelige læk – af VR-headsettet Meta Quest 3. 

”Det kan give Meta noget momentum igen i duellen med Apple. Vision Pro fra Apple er vanvittig dyr (den koster ca. syv gange mere end Quest 3, red.), men jeg har mere tiltro til Apples tilgang til spatial internet. Med Vision Pro træder du ikke ind i et univers, men bruger det som et værktøj – et virtuelt skrivebord, der kan eliminere skærme i fremtiden,” siger Katrine Konyer og tilføjer:

”Meta lancerede metaverse som et socialt netværk i en virtuel verden, og dét tror jeg er dødt.”

Derudover diskuterer hun og podcastens værter, Victor Ghaznawi, andenårs-studerende på Kreativ Kommunikation, og Morten Grubak, nogle dage endnu global executive creative director hos Virtue, disse spørgsmål: 

  • Hvilke implikationer har VR for mental sundhed og trivsel?
  • Identitet, relationer og sociale normer – i hvilken grad kan langvarig brug af VR bidrage til social isolation og reducerede face2face-interaktioner?
  • Eskapismen – kommer dét, VR tilbyder, til påvirke enkeltpersoners engagement i de samfundsproblemer, vi har, og dermed hindre fælles bestræbelser for at løse dem?

Statusmøde 8 vender også talentspejdernes rolle i musikbranchen i en tid, hvor der lanceres 100.000 nye numre om dagen. 

Optur-nedtur kategorien er den vanlige afslutning, denne gang præsenteret af Morten Grubak:

  • En meget seriøs mail besvares med en sjov GIF
  • Noter på iPad i stedet for notesbog

Og Victor Ghaznawi supplerer:

  • Gyserspil med VR

Lyt med her: