Steen Reeslev har gjort Mærsk til velsmurt kommunikationsmaskine

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om Mærsks kommunikationsdirektør, der er tilfreds med indsatsen nationalt, men ser udfordringer internationalt. At Danmark mangler event-eksperter. Samt at dansker står bag Manchester Uniteds sponsoraftale med DHL.

I 2011 bragede Mærsk igennem i diverse imagemålinger og genindtog en plads i den absolutte liga. Samtidig øgede rederigiganten også omtalen i internationale medier med flere tusinde procent på grund af PR-eventen for verdens største og mest miljøvenlige containerskibe, Triple-E, som Mærsk sender på havet i 2013. Det største markedsføringsarrangement nogensinde i koncernens regi.

Steen Reeslev, der kom til Mærsk fra Danske Bank, har dermed transformeret en af erhvervslivets gamle, gnavne kæmper til en moderne og velsmurt kommunikationsmaskine.

Her tre et halvt år efter gør han status på hans arbejde med at skabe mere åbenhed på Esplanaden:

“Hele samtalen omkring Mærsk har ændret sig. For fire år siden handlede den primært om alt det, vi ikke ville, og det var selvfølgelig en konsekvens af, at der ikke var særlig stolte kommunikationstraditioner her i huset. I dag handler den om alt det, vi vil, og det er måske en af de ting, der kan aflæses i image-målingerne.”

En af Steen Reeslevs konkrete initiativer, er etableringen af et 300 mand stort talsmandskorps på tværs af organisationen.

Ifølge Steen Reeslev er Mærsk stort set nået i havn med sit åbenhedsprojekt i Danmark, men han ser udfordringer for virksomhedens internationale brand:

“En af de opgaver, vi har fremadrettet, er, at vi skal være mere synlige ude i verden. Vi har et rigtig godt image blandt dem, vi allerede gør forretninger med, men vi har nogle udfordringer over for dem, som ikke kender os så godt – heriblandt potentielle medarbejdere.”

Steen Reeslev refererer til en undersøgelse, som Globescan har foretaget, der viser at 21 procent er decideret negative over for Mærsk, især interessenter i energiselskabet Maersk Oil samt arbejdsgiverorganisationer.

Derudover peger analysen på, at et af Mærsks svage punkter er bæredygtighed, hvilket Steen Reeslev dog mener, er ufortjent, men det ændrer ikke på at kommunikationen på det punkt, skal blive bedre.

I Steen Reeslevs tid er hans afdeling – group relations – vokset fra 15 mand i 2008 til omkring 35 i dag fordelt på kommunikation, branding, lobbyisme, bæredygtighed og sikkerhed (Børsen, p. 42-43).

Danmark mangler event-eksperter

Investeringer i mega-events kan accelerere den regionale økonomiske vækst op til tre årtier fremad. Så konkret er medie- og underholdningsekspert John G. Sørensen fra Pricewaterhouse Coopers, skriver innovationspsykolog Per Østergaard på bagsiden af Jyllands-Posten.

Men der skal en del til at lave et mega-event: Der skal tænkes stort og man skal fastholde og udbygge noget unikt. Der skal nedsættes et topprofessionelt, innovativt ledelsessekretariat. Man skal sætte ind med teknologisk innovation på kommunikation, logistik og oplevelser. Det offentlige skal stille optimale rammer til rådighed, men det er de frivillige og det professionelle eventteam, der skal trække læsset. Og så skal faciliteterne være i orden.

Gentagne mega-events vil generelt brande eventlokaliteten voldsomt, skabe masser af afledte forretninger, flere job og gode valutaindtægter til landet.

Det lyder jo trods alt ikke så svært, men hvorfor bliver det så ikke gjort?

Ifølge Per Østergaard er det fordi, eventbranchens organisatoriske og kreative elite udgøres af relativt få personer og Danmark mangler en omfattende pulje af internationalt funderede eventledere og eventeksperter (Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi, bagsiden).

Dansker bag Manchester Uniteds sponsoraftale med DHL

En 38-årig dansker har haft en afgørende indflydelse på den kæmpekontrakt, som Manchester United for nylig indgik med transportvirksomheden DHL.

Det drejer sig om Casper Stylsvig, der har jobbet som global sponsordirektør for den engelske storklub.

Casper Stylsvig mener naturligvis, at han har en unik vare at sælge, og fortæller med et eksempel, at sponsorering af fodboldklubben giver en meget langsigtet branding:

“Hvis du bare vil have eksponering, så skal du måske hellere købe en tv-reklame” siger han og fortæller, at elektronik-koncernen Sharp var Manchester Uniteds trøjesponsor i 17 år og selvom de stoppede tilbage i 2000 vil mange danske fodboldfans identificere Sharp med fodboldklubben og Peter Schmeichel.

Casper Stylsvig har tidligere arbejdet for FC Barcelona og for begge klubbers vedkommende er sponsorater og merchandising blandt de mest lovende vækstområder (Børsen, bagsiden).