Stofa beholdt sit bureau. Men konkurrencen var ikke spild af tid

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Stofas marketingdirektør fortryder ikke, at han har brugt ressourcer på en bureaukonkurrence – selvom udfaldet blev, at Hjaltelin, Stahl & Co beholdt kunden.

Hvis man udskriver en bureaukonkurrence mellem fire bureauer incl. sin hidtidige samarbejdspartner, og vælger ikke at skifte til et nyt, var det så bare spild af tid?

Ikke hvis man spørger kabel-tv selskabet Stofa – tidligere Telia Stofa – som nu har afgjort sin konkurrence til fordel for sin eksisterende samarbejdspartner, Hjaltelin, Stahl & Co.

“En konkurrence bliver lidt som en eksamens-situation. Den skærper sanserne, og Hjaltelin, Stahl præsterede det bedste, vi har set fra dem i lang tid. Vi havde et behov for at få mere gang i den og mere luft under vores markedsføring, og det fik vi med et oplæg fra Hjaltelin, Stahl, der var klart bedst,” siger salgs- og marketingdirektør Claus Frank Sørensen

Han fortæller videre, at Stofa samtidig justerer lidt på sine indsatsområder.

“Internet og dialog kommer til at fylde mere, og her har Hjaltelin, Stahl vist, at de kan løfte opgaven på alle platforme. Det ser vi som en fordel,” siger Claus Frank Sørensen.

“At vores stærkeste kort igen er sammenhængskraften fra tv til online til dm, bekræfter mig endnu en gang i, at gruppens struktur er den rigtige. ‘Magic and logic in any media’,” siger direktør og partner i Hjaltelin, Stahl, Jens Peter Jensen, og fortsætter:

“Vi er glade for at fortsætte samarbejdet med Stofa, for vi holder utrolig meget af virksomheden, kulturen og de herlige mennesker i Horsens. Det er en stor sejr for os at genvinde Stofa, med alle de dygtige kollegaer der deltog i konkurrencen.”

Claus Frank Sørensen fremhæver desuden en anden fordel ved konkurrencen – nemlig muligheden for at anvende de hidtidige erfaringer til at justere rammerne for samarbejdet.

“En konkurrence er ressourcekrævende, men jeg synes, at den har været investeringen værd,” siger Claus Frank Sørensen

Der er dog fortsat en enkelt lille udestående detalje.

“Konkurrencen er principielt afgjort – men der er endnu ikke sat blæk på papiret, og her er jeg sådan, at før det er sket, er der ikke en aftale,” siger Claus Frank Sørensen.

I konkurrencen var Hjaltelin, Stahl oppe mod BBDO, Uncle og Aarhuskontoret,

Stofa var tidligere ejet af Telia, men er nu solgt til en kapitalfond.