Data fylder mere og mere i markedsføringen – og mulighederne er vokset i en grad, at også fravalget af data er en væsentlig del af beslutningsgrundlaget.
Datadreven markedsføring har været et buzzword i noget tid, og selv om Spar Nord – som Danmarks 6. største bank – er en stor spiller på markedet, så betræder banken ny grund med markedsføringen af værktøjet Naborapporten.
Spar Nord bruger data i værktøjet til at give boligsøgende danskere en mulighed for at lære det kommende nabolag bedre at kende: Tast adressen på din nye bolig og få en række oplysninger om dine 100 nærmeste naboer; antal børn, gennemsnitsalder, formue, par eller singler, bil eller ej etc.
”Når folk er boligsøgende, taler de typisk med venner, bekendte, advokater, byggesagkyndige for at kvalificere deres planer, og i den forbindelse vil vi gerne spille en større rolle, og ikke kun som en finansierende partner. Vi ser Naborapporten som en dialogstarter tidligere i processen,” siger Leif Lind Simonsen, der er pressechef i Spar Nord.
De 100 nærmeste naboer gælder, hvad enten du kigger på en gård i Vestjylland eller en lejlighed på Østerbro.
”At kende sit nabolag er ikke kun et tilbud til boligsøgende, men også en del af Spar Nords DNA. Vi er en kæde af lokale banker, hvor den enkelte bank er selvbestemmende og bl.a. bygger sin markedsposition på sit lokale kendskab og engagement,” siger Leif Lind Simonsen.
Naborapporten er udtænkt og udviklet af Advice, Geomatic og Spar Nord i fællesskab, og værktøjet er ikke kun en ny kampagne – den datadrevne tilgang er også ny for banken:
”Vi får folk i tale, men vi har ikke en kvantitativ målsætning for Naborapporten, for vi betræder jomfruelig grund her. Men vi har givet hinanden håndslag på, at kampagnen ikke er færdig, blot fordi den er kommet ud over rampen. Det er en dynamisk størrelse, hvor vi løbende justerer platformene, budskaberne og indholdet,” siger Leif Lind Simonsen.
Boligsøgning er en digital disciplin nu om stunder, og Spar Nords værktøj bliver udelukkende markedsført digitalt – på Boligsiden og Boliga samt Facebook. Dertil kommer bankens egne Facebook-sider, nyhedsbreve, hjemmeside og netbank.
”Naborapporten er kun toppen af isbjerget, hvad angår indhold. Vi har – for at fastholde relevans og overblik – fravalgt 1000vis af tilgængelige informationer. Rapporten kunne have været på 500 sider, hvis det skulle være,” siger Leif Lind Simonsen.