Målet er helt klart ambitiøst. Frem mod 2020 skal antallet af unge rygere halveres fra 14 til 7 pct., og den opgave har Kræftens Bekæmpelse nu hyret DDB Copenhagen til at hjælpe med.
Det virkelig ambitiøse ligger i, at det både er et svært budskab og en svær målgruppe at formidle det til.
”Vi henvender os til ”de udødelige” – en gruppe unge, som ikke er modtagelige for løftede pegefingre og budskaber om sundhed og sygdom. De lever her og nu i en konstant storm af påvirkninger, reklamer og information, så vi var nødt til at gå til opgaven på en anderledes måde,” siger Senior Creative på DDB Copenhagen, Christian Iversen og fortsætter:
“Med et budskab, der er svært at italesætte direkte, har vi valgt at arbejde med helt andre virkemidler end dem, man normalt ser ved sundhedskampagner. Vi er vant til at arbejde med adfærdsændring blandt unge på helt utraditionelle måder, som f.eks. ved vores kampagne mod kærestevold i Grønland sidste år, der resulterede i, at vi lavede Grønlands første reality show. (se mere her)
Nærmere detaljer om, hvordan opgaven skal løses, vil man dog ikke fortælle om på nuværende tidspunkt.
”Vi har indledt en spændende proces sammen med DDB, men kan desværre ikke løfte sløret for kampagnen. Viglæder os meget til at præsentere den færdige kampagne til efteråret 2015,” siger projektleder Lene Winther Ringgaard, Kræftens Bekæmpelse og fortsætter:
”Vi ledte efter en kommunikationspartner, der kunne sætte rygning på dagsordenen på en ny og anderledes måde, hvor der blev tænkt helt ud af boksen med en kreativ løsning, der kan være med til at ændre adfærd på svære præmisser.”
Baggrunden for kampagnen er dyster. Hver anden af de danske rygere dør af deres rygning. Det betyder, at i alt 14.000 danskere, dør hvert år af deres rygning.
”Der er alt for mange, som allerede i folkeskolen lærer at ryge – én ud af seks elever i 9. klasse ryger jævnligt, når de forlader skolen – og selvom de fleste unge rygere fortryder det, har de svært ved at stoppe igen,” siger Lene Winther Ringgaard.