Stryhns samler alle mærker på ét bureau

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Efter at have holdt relativ lav profil i en tid har Stryhns, Graasten og Langelænder sagt farvel til to bureauer, og går nu samlet ud på én platform, i én stor kampagne – kreeret af ét og samme bureau.

Tilbage i 2008 blev Stryhns købt af norske Agra og fusionerede med Graasten Salater. Det betød en sanering af bureau-samarbejderne, hvor 3 reklamebureauer i 2009 blev til 2 – i form af Bates Y&R på Stryns og Langelænder og Metaphor på Graasten. Året efter, i 2010, blev Bates erstattet med Commercial Cowboy.

Og efter at have gjort relativt lidt væsen af sig det seneste år, går Styhns nu stort ud. Det sker med en kampagne, der ikke blot samler alle koncernens mærker – Stryhns postejer, Graasten salater og remoulade og Langelænder pølser – men også markerer en yderligere bureau-koncentration, med valget af et nyt reklamebureau.

“I begyndelsen af året valgte vi nyt bureau – ikke via en bureaukonkurrence, men ved at se på 4-5 bureauer. Det skete ud fra to kriterier: Vi vil arbejde strategisk sammen med bureauet, så det skulle kunne sætte sig ind i fødevarebranchen og vores mærker. Desuden skulle det have den kreative evne at få den gode idé – for jeg tror på, at den gode idé kan løfte koncepter,” siger Kristian Kornerup Jensen, der tiltrådte som adm. direktør for Stryhns A/S ved årsskiftet.

Valget faldt på Co+Høgh, der således skal markedsføre alle mærker for fødevarekoncernen.

“Kongstanken er en stærk fælles platform, hvor vi kan markedsføre vores mærker – uden at udvande nogen af dem. Og det passer godt ind i vores strategi om at forenkle og samle – med fokus på effekt. På den baggrund har vi også slået alle vores budgetter sammen bag én stor idé, der har fællesbetegnelsen Hverdagens helte,” siger Kristian Kornerup Jensen.

Kampagnens omdrejningspunkt er 3D-animerede tv-spots – det første kan ses her – hvor hverdagens helte deltager i kampen om danskernes køleskab.

“De redder mange situationer: Leverpostejen redder madpakken, salaterne redder frokosten og pølserne redder grillen. Som traditionsrig virksomhed har vi flere historier, end vi har midler til at fortælle, men med denne platform bliver bragt balance i regnskabet,” siger Kristian Kornerup Jensen.

Hos Co+Høgh er kreativ direktør, Claus Møllebro, glad for de foreløbige resultater – i særledeshed fordi han erkender, at han gik til opgaven med blandede følelser:

“Dels har Styhns tidligere lavet gode film, dels er det egentlig en hadeopgave, når man ser stort på det enkelte brand. Men jeg synes, vi har formået at skabe et koncept, der også giver plads til f.eks. Graasten, der i lang tid ikke har større budgetter end et hængeskilt. Det samlende koncept, der også ses hos bl.a. Arla og Toms, fungerer også ved brands, der i forvejen har en ekstrem høj kendskabsgrad – som det er tilfældet med Stryhns produkter,” siger Claus Møllebro.

Mediabureauet har ikke ændret sig siden 2009, hvor Mindshare erstattede hhv. IUM på Stryhns og Langelænder og Maxus på Graasten.