SuperBrugsen film ligner ret meget ikonisk Coca-Cola film

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Røde lastbiler med lys på og traditionel julestemning. Det har Coca-Cola brugt i mange år, og en film fra SuperBrugsen rummer de samme ting.

“Vind en julefest til din gade” lyder en aktuel kampagne fra SuperBrugsen bl.a. markedsført af en reklamefilm produceret af kædens reklamebureau, Ocean.

Men det er svært ikke at få associationer til en mangeårig og ikonisk reklamefilm fra Coca-Cola, der også har været vist i Danmark. Et koncept hvor store røde lastbiler med lys på spreder på Coca-Cola og jul til folk og fæ.

https://www.youtube.com/watch?v=ol6qL99j8oA

https://www.youtube.com/watch?v=RLxX5vfOccc

SuperBrugsens adm. dir., Kenneth Pedersen, kan godt se, at reklamefilmen kan give associationer, men det er bestemt ikke noget, der har været hensigten. Det er mere et resultat af de elementer, som man gerne ville have ind i filmen.

“Vi har ikke siddet og tænkt, at vi ville lægge os op af Coca-Cola, og jeg har faktisk i højere grad hørt folk sige, at filmen rummer meget Disney-atmosfære,” siger Kenneth Pedersen og fortsætter:

“Vi har i tidligere reklamefilm brugt vores røde lastbil, og derfor ville vi gerne have den med. Vi synes, at vores røde lastbiler og logo er superflotte. Hertil kommer, at vi gerne ville have en film med good feeling og traditionel julestemning, så det er med disse udgangspunkter, at filmen er kommet til at se ud, som den gør.”

Kenneth Pedersen tilføjer, at han synes, det er lykkedes at lave en film med en tydelig dansk stemning.

Coca-Cola har i øvrigt udviklet en anderledes julefilm i år, der rummer en automat, hvorfra man kan sende balloner op, hvor der hænger en lille æske med en juletræs-kugle på. Den vil så på et tidspunkt dale ned et tilfældigt sted og på den måde forhåbentlig sprede glæde.