Svensk koncern giver 39 mio. for dansk digitalt bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Søren Pind er blandt de prominente navne i partnerkredsen, som nu sælger 60 pct. af bureauet til svenske Intellecta – der i forvejen ejer Bysted.

Den svenske Intellecta-koncern er med et slag blevet meget større i Danmark. Koncernen ejer i forvejen designbureauet Bysted, og nu kan man så skrive 60 pct. af Propeople på listen.

Det er et bureau i kraftig vækst, som i det seneste regnskab noterer en omsætning på omkring 48 mio. kr. og et overskud på 6,5 mio. Et resultat der karakteriseres som det bedste i bureauets 13-årige historie.

Det er dog en omsætning som rummer mange internationale aktiviteter. Regnskabet for det danske bureau er væsentligt mindre.

Alliancen er ikke overraskende. Propeople og Bysted har allerede arbejdet sammen i flere år, og derfor var spørgsmålet om man skulle fortsætte eller gå den modsatte vej.

“Samarbejdet er blevet tættere og tættere, og vi har vundet stadigt flere kunder sammen. Men det er sådan med joint ventures, at man på et tidspunkt må vælge om man vil gå endnu tættere sammen eller gå fra hinanden,” siger Propeoples formand, Ole Andersen og fortsætter:

“Vi kan se store muligheder i at være sammen. Intellecta er store i Sverige, og er også i Kina. Vi har aktiviteter i USA. Desuden tilbyder Intellecta os noget mere struktur, som er påkrævet efter 5 år med markant vækst. Så vi vurderede, at det rigtige var at gå tættere sammen.”

Købsprisen er opgivet til 39 mio. kr. – størstedelen i kontanter men en mindre del gives som aktier i Intellecta. Dermed er Propeople værdisat til 65 mio. kr.

Alle partnere i Propeople sælger forholdsmæssigt – hvilket altså også omfatter et ret markant navn på den danske politiske scene, idet Søren Pind er blandt partnerne.

Han har en rolle som en slags ambassadør for bureauet, og selvom han er en travl politiker, så bliver det dog normalt til en halv til en hel dag på bureauet.

De tre største aktionærer i Propeople er de tre grundlæggere Jesper Malmborg, Michael Drejer og Michel Testmann Samucha

Propeople arbejder med store internationale kunder som f.eks. Samsung, Egmont, AP Møller Mærsk, Pfizer og Stanford University, mens de fælles Bysted-kunder bl.a. omfatter Visit Denmark og Københavns Kommune.

Propeople opgiver selv på sin hjemmeside at have 175 medarbejdere fordelt på 10 afdelinger i verden. Ud over København gælder det bl.a. Malmø, Californien, Bulgarien, Ukraine, Østrig, Moldova og Brasilien.

Intellecta, der har hovedsæde i Stockholm, er en konsulentforretning, der ejer følgende bureauer:

 • Bysted A/S (København)
 • Propeople Group (København)
 • Bysted AB (Malmö)
 • Hilanders (Stockholm)
 • Intellecta Corporate (Stockholm)
 • Rewir (Stockholm og Shanghai).

Propeople aflægger ikke konsolideret regnskab for hele gruppen, og derfor er de tikke muligt at vise de reelle tal for hele gruppen. I Danmark aflægges der regnskab for Propeople og Propeople Group og de ser tilsammen således ud:

 • Bruttoavance 14,3 mio. kr. +38,8 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 1,1 mio. kr. +28,2 pct.
 • Lønandel 42,6 (53,7)
 • Resultat af primær drift +5,352 mio. kr. +97,2 pct.

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz