Svensker overtager ledelsen af Bark Group

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Alle de danske Bark-selskaber er nu begæret konkurs, og bestyrelsesformanden og den administrerende direktør er i gang med noget der ligner at slette alle spor.

Hvad Bark Group ikke fortæller investorerne på børsen i USA, fortæller den svenske Bark-chef gerne til svenske læsere.

Niclas Fröberg, der er chef for Bark Stockholm – tidligere mediabureauet Tre Kronor – har for nylig rekrutteret direktøren, Lars Bönnelyche, fra Mindshare, og forklaringen til Dagens Media er, at Niclas Fröberg i denne uge skal overtage ledelsen af Bark Group.

Derfor skal Lars Bönnelyche overtage ledelsen af Bark’s nordiske aktiviteter – som pt.består af Bark Stockholm, da Bark Copenhagen jo er under konkursbehandling.

Niclas Fröberg skal formodentlig overtage jobbet som direktør for Bark Group efter Anders Hageskov, der har annonceret sin afgang. Når det ikke kan siges mere præcist skyldes det, at der endnu ikke er informeret til OTC Bulletin Board i USA, hvor Bark Group er noteret, om hverken Anders Hageskovs afgang eller Niclas Fröbergs tiltrædelse.

Informationen om nedlukningen af de danske aktiviteter er også begrænset.

Ifølge Sø- og Handelsretten er der indsendt en egenbegæring på konkurs i de øvrige danske Bark-selskaber, der har skiftet navn til Krabcomaugust 1-4.

Samtidig har Bark Groups bestyrelsesformand, Bent Helvang, og Anders Hageskov forladt næsten alle deres poster i de danske selskaber. Det gælder bestyrelses- og direktions-poster i det danske moderselskab, Bark Corp, samt Bark Advertising og Bark Property. Bark Copenhagens bogholder, Nikolaj Mankov har også forladt bestyrelsesposten i Bark Corp og Bark Advertising.

Det betyder, at der ingen bestyrelse eller direktion er i Bark Corp, Bark Advertising og Bark Property. Der er ingen ændringer i bestyrelsen og direktionen for Bark Copenhagen, der allerede er taget under konkursbehandling.

Det kunne ligne et forsøg på at slette næsten alle spor. Ud fra en juridisk betragtning er det dog tvivlsomt, om det har nogen nævneværdig betydning for den videre behandling af selskaberne.

På børsen i USA oplyser Bark Group selv, at man er i gang med at reducere sin gæld og optimere forretningen. Ikke ved at lade selskaberne gå konkurs, men ved at lukke Bark Copenhagen og “dispose” – d.v.s. skille sig af med – de øvrige danske selskaber.

På den måde kan man se et scenarie, hvor omkostningerne til det fejlslagne børsprojekt ender hos de danske kreditorer, mens Bark Stockholm kan blive udgangspunkt for et nyt forsøg på at bygge en gruppe op.

Niclas Fröberg taler da også om at man skal have kigget på det danske marked.