TDC i ny rolle: Producent af musikvideo

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Ida Corr samarbejdet er ved at blive rundet af – en kompleks marketing-opgave, hvor Ida Corr har brugt TDCs platform til co-creation af sangerindens nye musikvideo.

Stoltheden er ikke til at tage fejl af hos TDCs marketingdirektør, Camilla Ramby.

Vi har netop overværet nogen af de sidste optagelser til Ida Corrs nye musikvideo, hvor TDC spiller rollen som producent. Det betyder dog ikke, at det er TDC, der skal distribuere den eller at den bliver markedsført massivt af TDC. Det er Ida Corrs musikvideo og den skal leve sit eget helt normale musikvideo-liv.

Men produktionen er et resultat af et længerevarende og tæt samarbejde mellem TDC og Ida Corr, og det er de marketingmæssige perspektiver i dette samarbejde, Camilla Ramby er stolt af.

“Hvis nogen for et år siden ville have sagt, at jeg som marketingdirektør for TDC ville komme til at medvirke til produktionen af en musikvideo, der skal fungere på MTV, så ville jeg ikke have troet det,” siger Camilla Ramby og fortsætter:

“Der er tale om en case, hvor det er lykkedes at sætte en lang række kanaler i spil – heriblandt en række forskellige sociale medier – på hver deres præmis, og jeg mener, at der her er tale om en avanceret og fremtidsrettet markedsføring – et eksempel på det, som rigtig mange søger at opnå i dag.”

Under platformen “Mit TDC” trådte TDC allerede nye veje, da man indgik et samarbejde med L.O.C. om distribution af hans nye nummer, men samarbejdet med Ida Corr er langt mere komplekst. Her er der tale om et samarbejde, hvor Ida Corr har brugt TDCs platform til at indbyde til co-creation på både hendes nye album og på musikvideoen.

Der har også været en massiv kampagne, hvor man har set Ida Corr i en reklamefilm for TDC samt en masse print-annoncer, men samarbejdet startede reelt et helt andet sted.

“Udgangspunktet var langt mere indholdsdrevet – hvad kunne vi bruge hinanden til. Det er den tænkning, vi gerne vil have ind i Mit TDC – også fremover – og det behøver ikke omfatte en stor tv-kampagne. Jeg kan sagtens forestille mig et fremtidigt samarbejde, hvor tv kommer til at spille en mindre fremtrædende rolle, og vi har da allerede eksempler, hvor vi har gennemført en aktivitet, hvor kommunikationen alene har foregået på de sociale medier,” siger Camilla Ramby og fortsætter:

“Desuden er det en kampagneform, hvor der er stærke elementer af uforudsigelighed, og vi har da også igennem processen mødtes med Ida Corr til redaktionsmøder en gang om ugen.”

På de sociale platforme har Ida Corr inviteret til at komme med bud på både omslaget til hendes nye album samt med klip indeholdende eksempler på og fortolkninger af nogen af de dansetrin, som man har kunnet se i reklamefilmen, og som også indgår i musikvideoen.

Det er gået så godt, at et af de indkomne forslag til cover er blevet valgt, og desuden vil man bruge materiale fra de 86 uploadede videoer i den musikvideo, der netop nu er ved at blive gjort færdig.

Desuden har man anvendt et lille socialt medie, Soundcloud, hvor man har lagt musikken ud, og hvor folk så har kunnet lege med at remixe musikken og kommentere på hinandens bud på et remix.

“Vi har fået noget godt content til vores markedsføring, og Ida Corr har kunnet bruge vores platform til at komme i dialog med hendes fans på en måde, hun ville have haft svært ved at gøre af sig selv. Det har været et komplekst samarbejde – men det har været givtigt for begge parter,” siger Camilla Ramby.

Men virker det?

Ja, siger Camilla Ramby, som dog endnu ikke har konkrete tal på Ida Corr kampagnen.

“Men vi har konstateret en klar positiv effekt på de tidligere indsatser under Mit TDC, og når det gælder Ida Corr, så har vi set en meget klar positiv feed-back på Facebook – 86 pct. er positive – og vi er nået bredt ud. Så vil jeg blive meget overrasket, hvis ikke effekten har været positiv på de parametre, som vi skal levere resultater på,” siger Camilla Ramby og fortsætter:

“Hertil kommer, at vi faktisk har evnet at opnå resultaterne med et mindre marketingbudget – og det er noget, der bliver værdsat i den øverste ledelse.”