TDCs image topper blandt virksomhedskunder

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Tele-analytiker mener, at det er lykkedes TDC at markedsføre sig som det sikre valg. I virkeligheden er Telia bedre.

På alle parametre i imageundersøgelsen bliver TDC vurderet som det bedste teleselskab i en ny imageundersøgelse blandt virksomhedskunder – på nær på èt parameter: Konkurrencedygtige priser.

Der ligger TDC til gengæld dårligst af alle, men det genererer ikke TDCs erhvervsdirektør Asger Hattel:

”Vi går ikke forrest med lave priser, men forsøger at lægge vores priser på et konkurrencedygtigt niveau og levere produkter af høj kvalitet. Og når virksomhederne placerer os som den ideelle leverandør, så viser det, at det godt kan betale sig for os at satse på løsninger og kvalitet – i stedet for at være de mest aggressive på priserne”.

Analysen er udført af analysebureauet Aalund på vegne af teleselskaberne og over 2000 mindre og mellemstore virksomheder har deltaget og altså ratet TDC som den mest ideelle leverandør af teleydelser med Telenor, Telia og 3 på de efterfølgende pladser.

Og det er egentlig uretfærdigt, mener Brian Gjerstrup fra Xlent, der rådgiver private virksomheder om bl.a. indkøb af teleydelser.

”TDC er nemlig ikke bedre end de andre. Det er bare lykkedes den gamle mastodont at markedsføre sig som det sikre valg”, siger Brian Gjerstrup til Børsen.

Ifølge analytikeren har TDC flere produkter, men Telia og Telenor ”spiller fuldt op på service og produkter”, mens han opfatter 3 som lidt af en outsider, når det gælder teleydelser til virksomheder.

Faktisk kommer Telia for øjeblikket bedst ud, når Xlent analyserer kundernes behov:

”Sammenligner man en virksomheds behov med mere eller mindre ens pakkeløsninger fra operatørerne, så ender det selvfølgelig i et spørgsmål om pris. Men ofte er Telias og Telenors pakker også mere gennemskuelige end TDC’s. og når vi måske har en overvægt på Telia hos os, så skyldes det blandt andet, at selskabet i det seneste halve år er kommet på banen med mange gode produkter og gode priser”, siger Brian Gjerstrup til Børsen (Børsen Digital, p. 7).