Telia og Telenor dropper dansk fusion

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Det proklamerede ægteskab i Danmark mellem Telia og Telenor skulle give synergi-gevinster på bl.a. markedsføring for mindst 800 mio. kr. Nu er planen droppet.

To store teleselskaber lancerede for godt ni måneder siden en fusion, og Telenor og TeliaSonera forventede at få synergieffekter på mindst 800 mio. kr. – med distribution, salg og markedsføring, kundeservice og administration som nogle af de store bidragydere.

Sådan skulle det ikke gå. I dag meddelte selskaberne, at de har trukket ansøgningen tilbage vedr. sammenlægningen af deres danske virksomheder. Selskaberne har ikke været i stand til at nå til enighed med EU Kommissionen om ”acceptable betingelser for at skabe en ny robust mobiloperatør”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Planen var ellers at ”øge investeringsniveauet i Danmark”, som Robert Andersson, koncerndirektør og europachef i TeliaSonera, forklarer:

”I vores perspektiv ville etableringen af en markedsaktør med størrelse og kapacitet til at konkurrere og investere sikre både privat- og erhvervskunderne betydelig bedre kvalitet, hastighed og dækning.”

Nu er diskussionerne om fusionen imidlertid nået til et punkt, hvor det ikke længere er muligt at få godkendelse af den foreslåede sammenlægning.

Telia og Telenor vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services – og markedsføre dem.

Hos Telia er Hjaltelin Stahl leadbureauet, mens Telenors leadbureau er &Co. 

Telenor og Telia fortsætter nu med at vurdere strategiske muligheder i det danske marked.