Telia og Telenor fusionerer i Danmark

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

De store norske og svenske teleselskaber har valgt at slå deres forretninger sammen i Danmark. Synergigevinster på bl.a. markedsføring på mindst 800 mio. kr.

Det svenskejede Telia og det norsk-ejede Telenor har længe haft et samarbejde om driften af netværket i Danmark. Men nu har man besluttet at tage skridtet fuldt ud og etablere et nyt fællesejet selskab på det danske marked.

“Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og lønsomhed, så en konsolidering er ikke til at undgå. Ved at slå Telias og Telenors virksomheder og kundebaser sammen i Danmark, skaber vi en robust operatør. vi vil kunne tilbyde vores kunderet fremragende mobilnet og den bedste brugeroplevelse i det danske marked,” siger Kjell-Morten Johnsen, der er koncerndirektør og Europa-chef i Telenor.

De to parter oplyser at være enige i alle væsentlige spørgsmål og hensigten er at skabe et fuldgyldigt og uafhængigt teleselskab. Fusionen ventes at give synergi-gevinster på mindst 800 mio. kr. og her udpeges distribution, salg og markedsføring, kundeservice, administration, IT og netværk at være de største bidragydere.

Der er tale om to store annoncører på det danske marked med en række bureaurelationer. Telias lead-bureau er Hjaltelin Stahl, mens Telenors er &Co.

Fusionen ventes gennemført i løbet af 2015 under forudsætning af godkendelse fra EU-kommissionen. Indtil da vil selskaberne fortsætte uafhængigt af hinanden.