Tidl. Envision-direktør til ecom-bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Esben Amtorp bliver ny client service director i Kvantum, der kan præsentere en ny ledelse og ændret ejerkreds.

I begyndelsen af 2022 sagde Esben Amtorp farvel til et af landets største reklamebureauer, Envision, hvor han var partner og digital direktør. Nu er både bureautype og -størrelse samt titel skiftet ud – til ecommerce-bureauet Kvantum med 14 medarbejdere. Her er Esben Amtorp nytiltrådt client service director. 

Hvorfor dette skifte? Fordi det er kompliceret.

”Jeg træder ind på det allersværeste tidspunkt i dette årti. Vækstraterne i ecommerce har været høje, både under og umiddelbart efter coronaen. I dag ser vi – særligt med de seneste tal fra Tyskland – et ecommerce under pres,” siger Esben Amtorp og uddyber:

”Før voksede hele markedet. Nu skal den enkelte virksomhed sørge for at vokse. Det øger kravet om dygtige rådgivere.”

Med i Esben Amtorps bagage er mere end 10 år på mediabureau, flere år på kreative bureauer, bl.a. Hjaltelin Stahl, samt indsigt i data-aktivering. Han får på Kvantum en mere strategisk og rådgivende rolle om bl.a. digital aktivering på tværs af kommunikation og medier.

Og hvorfor lige Kvantum?

”Fordi bureauet arbejder ud fra et stærkt strategisk fokus på seniorkompetencer. Derudover kender jeg Kvantum for sin transparens, for sin etik og moral og for at have en holdning til hele markedets aspekter – ikke kun til de ting, de sælger og rådgiver om,” siger Esben Amtorp.

Kvantum har med ansættelsen af Esben Amtorp afrundet den ejer- og ledelsesmæssige forandring. Stifter og CEO, Martin Graeser, er nu eneejer af bureauet, efter at Rasmus Frølund Thomsen takkede af tidligere på foråret, og om ledelsen siger han: 

”I denne måned er Esben kommet til, og sidste måned tiltrådte Carsten Pahlke, senest chef for forretningsudvikling i Coop Mad, er ny COO. Ved den lejlighed blev Wojchiech Zak forfremmet til CTO.”