Tidligere bureau-direktør stifter nyt bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureauet har specialiseret sig i public affairs – en tilgang, som understøttes i antallet af kunder og dermed medarbejdere.

For et år siden holdt Mads Christian Esbensen en pause fra PR-bureauet JKL. Her havde han i godt toethalvt år været adm. direktør, men stoppede på posten for at skrive en bog – eller rettere; endnu en bog – om public affairs.

Da bogen var skrevet, fik Mads Christian Esbensen en ny rolle i JKL, som Director med ansvar for public affairs i EU – en stilling delt mellem København og Bruxelles.

Men i slutningen af 2012 sagde han op og har i år stiftet eget bureau i København, Policy Group, der har fravalgt klassiske PR-discipliner som produkt for udelukkende at koncentrere sig om politisk funderet kommunikation, med andre ord: public affairs (PA) og lobbyisme.

”Der er et udtalt behov for specialisering inden for PR-bureauerne. Ikke at alle gør det – flere ønsker fortsat at sætte sig på alle stole, og det bliver i stigende grad svært og utroværdigt. Jeg har med Policy Group den klare mission at være et PA-bureau, der arbejder med internationale standarder og metoder, og med klare og åbne etiske standarder – dette rummer en livsdrøm: At udvikle et dansk bureau med international kvalitet,” siger Mads Christian Esbensen.

Missionen bakkes op af ”et to-cifret antal kunder, heraf en række internationale børsnoterede virksomheder”, som bureau-stifteren udtrykker det, og gruppebetegnelsen i Policy Group klinger ikke hult, idet der i løbet af sommeren vil være fire medarbejdere. Desuden samarbejdes der med eksterne rådgivere, herunder flere tidligere ministre fra både rød og blå blok, oplyser Mads Christian Esbensen.

Lobbyisme har altid klinget en kende fordækt – og bestemt ikke hjulpet på vej af Waterfront-sagen. Det hjælper vel næppe jer?

”Vi har svært ved at følge med efterspørgslen. Waterfront var historien om vennetjenester og fjendebilleder, men PA er – i international sammenhæng – en teoretisk velfunderet disciplin, som er på niveau med advokater og revisorer,” siger Mads Christian Esbensen og tilføjer:

“Københavns Universitet har udnævnt mig til ekstern lektor – Danmarks første og hidtil eneste – i Professionel lobbyisme og Public Affairs, og efter sommerferien starter jeg et nyt fag på KU, hvor jeg skal undervise i, hvordan moderne og etisk korrekt PA kan ændre og skabe offentlige agendaer og flytte reel magt.”