Tidligere Manyone-folk har overskud i deres første år

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

De fire stiftere oplever en efterspørgsel på uafhængige bureauer og har udvidet med to medarbejdere.

Fire seniorfolk fra Manyone stiftede sidste år i marts deres eget designbureau, Day21. Nu har de afsluttet deres første regnskab, som de selv betegner som tilfredsstillende.

De fire er David Zimmerman (strategi), Simon Vinther Nielsen (design), Gabriel Dzieslaw (design) og Kasper Greve (strategi).

Begrundelsen for at stifte et bureau var at blive et alternativ til de store bureauer, og de får da også lige et svirp med på vejen i pressemeddelelsen, hvor Kasper Greve siger:

’Vi har første år vist, vi har en eksistensberettigelse i markedet. Vi har dygtige profiler, der leverer på digital strategi, brand identiteter og digitale produkter/services. De store bureauer er blevet mere optaget af at vækste deres egen forretning end kundernes – vi vil gerne skabe en sundere balance for alle. Vi er fagnørder, der vil levere det allerbedste resultat, hver gang.”

Han tilføjer:

”Flere kunder har brændt sig på deres leverandør-setup og ikke formået at løfte den samlede customer experience, mange drømmer om. Vi oplever en efterspørgsel på uafhængige bureauer, der sikrer tæt samarbejde mellem kunde og bureauets specialister, så man opnår resultater hurtigere og har større fleksibilitet.”

Bureauet kommer ud med et overskud første år, selvom der i slutningen af året er foretaget investeringer i form af nye lokaler og ansættelse af to medarbejdere.

De to nye er Tobias Andreasen, der er ansat som senior designer, og som tidligere har arbejdet hos Manyone ligesom de fire stiftere samt Katrine Ly, der er ansat som senior UX designer. Hun har tidligere arbejdet hos Sort/Hvid, som senere blev overtaget af Dept.

”Som alle andre i markedet har det taget os tid at finde de rigtige profiler at ansætte. Det skal være profiler, der kan udvikle og drive vores kunder vision sammen med dem. Det har kostet på bundlinjen ift. brug af freelancere, men nu står vi stærkt rustet til at bygge på i 2023,” siger Kasper Greve.

Day21s kunder er blandt andre Akademikerpension, Lån og Spar, Wolfpack og Infomedia.

Nøgletal for Day21

  • Bruttoavance 4,586 mio. kr.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,214 mio. kr.
  • Lønandel 70,3
  • Resultat før skat +0,565 mio. kr.