To bureauer vinder kæmpe digital satsning

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Måske et af landets største. En konstellation af et designbureau og et digitalt bureau skal opbygge ny og ambitiøs kommunal hjemmeside.

Fem bureaukonstellationer blev sidste efterår placeret på en rammeaftale med henblik på digitale projekter hos Københavns Kommune. En rammeaftale til en værdi af 50 mio. kr.

Nu har den ene af konstellationerne vundet opbygningen af kommunens nye ambitiøse hjemmeside

Det drejer sig om konsortiet Propeople-Bysted. De har også tidligere vundet kommunens intranet, så konsortiet har taget langt den største del af opgaverne.

Bysteds adm. dir., Bo Søby Kristensen, ser opgaven som et eksempel på, hvor vigtigt, det er at finde sammen på tværs af bureautyper.

“Ingen af os ville kunne have vundet opgaven, hvis vi havde stået alene,” siger Bo Søby Kristensen.

Københavns Kommunes hjemmeside vurderes at være blandt Danmarks allerstørste digitale projekter.

Kommunen valgte i 2012 at flytte hele sin digitale tilstedeværelse over på open source platformen Drupal. Strategien skal over de kommende år reducere kommunens licens- og udviklingsomkomstninger.

Det nye site skal lette borgernes adgang gennem en bedre brugergrænseflade og en struktur tilpasset de mange forskellige skærmstørrelser som Københavnerne i dag bruger til at gå på nettet.

Samarbejdet mellem Propeople og Bysted blev etableret for 1½ år siden for netop at kunne tilbyde kunderne digitale løsninger hele vejen fra digital strategi, UX, design, html og teknisk implementering.

Også Roskilde Kommunes hjemmeside og Vallensbæk Kommunes hjemmeside har valgt en open source Drupal løsning fra Propeople-Bysted.

En beslutning der vurderes at ville styrke det kommunale Drupal udviklingssamarbejde i OS2, der er en Drupal-orienteret forening for kommunale indkøbere. På leverandør-siden har en række bureauer også tidligere i år stiftet en Drupal-orienteret forening