Dansk reklamemand skal bringe Huffington Post ud i verden

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Branchefolk i medierne: To danske reklamefolk har fundet deres karrierer uden for landets grænser. Den ene er bureaudirektør i Shanghai og den anden er global ansvarlig for et stærkt internationalt mediebrand.

Den tidligere reklamemand, Jimmy Maymann, udgør den bærende historie i dagens udgave af Børsen MedieMarked. Det er hans rolle i AOL som den, der skal bringe Huffington Post ud i verden, der er anledningen.

Jimmy Maymann solgte i 2010 Goviral sammen med andre, til AOL for en halv mia. kroner. Og en uge efter købte AOL Huffington Post.

Nu arbejder Jimmy Maymann med udgangspunkt i London, som en slags højre hånd for grundlæggeren af Huffington Post, Arianna Huffington og er sat i spidsen for eksportere Huffington Post til markeder i Europa, Asien og Latinamerika.

Jimmy Maymann siger til Børsen, at han forventer break-even inden for to år på de markeder, Huffington Post går ind på, men han tror ikke at mediet skal leve af bannerannoncer:

“I min verden er bannermodellen død”, siger han og tror mere på at sponsorater er vejen frem.

Jimmy Maymann kan i øvrigt opleves på Børsens Medietopmøde i næste uge.

Goviral var ikke Jimmy Maymanns første succes. I 2000 solgte han det digitale bureau Neo Ideo, som han stiftede sammen med Morten Lund, til det amerikanske reklamebureau Leo Burnett  (Børsen Mediemarked, p. 4-5).

En anden dansk reklamemand i udlandet, har også fundet vej til Børsens spalter. Det er Jacob Johansen, som blev portrætteret i går.

Han begyndte for nogle måneder siden som direktør i reklamebureauet Momentum Worldwide i Shanghai.

Men det er længere siden, at han forlod den hjemlige andedam. Faktisk har 43-årige dansker de sidste 10 år arbejdet på forskellige bureauer i Shanghai.

Inden han tog til Østen, arbejdede han på blandt andet hos Framfab, Co’mers og i 90’erne som art director på Heimburger Reklamebureau.

Jacob Johansen fortæller til Børsen, at han bevidst har valgt ikke at arbejde på internationale bureauer for at komme ind under huden på kineserne.

Om mulighederne for danske brands i Kina, siger han:

”Kampen mellem globale brands om markedet i Kina er intens. Det er svært at forestille sig et mere dynamisk afsæt for det daglige arbejde. Markedet har endnu ikke sat sig. Der er stadig masser af muligheder også for danske brands og at være en del af dette ofte jomfruelige arbejde med at førstegangsintroducere brands til kineserne er bare drønspændende” (Børsen tirsdag, p. 40).