To markante kunde-konkurser: Bureauer slipper nådigt

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Better Place og Spinning Jewelry gik begge konkurs i sidste uge. Det rammer fire bureauer – heriblandt det bureau som ellers netop havde vundet Better Place

Spinning Jewelry kunne have blevet et nyt eventyr a la Pandora, og Better Place kunne have vist vejen for el-biler.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå, for begge selskaber indgav i den forløbne uge konkursbegæring. To markante konkurser, hvor Better Place i går udgjorde hovedhistorien i tv-nyhederne.

Ikke sjovt at være el-bil kunde hos Better Place. Men hvad med bureauerne omkring selskaberne? Alt tyder på, at bureauerne under ét slipper relativt nådigt fra konkurserne – inkl. det bureau, der nåede at blive valgt som ny samarbejdspartner for Better Place, men som aldrig nåede at komme i gang.

Adtomic holdt så at sige i garagen, men porten blev lukket i, førend man kom ud at køre. Det betyder, hvis man ser lyst på en skidt situation, at bureauet ikke nåede at udføre arbejde, som man efterfølgende ikke kunne få betaling for.

”Det er naturligvis ærgerligt, men konkursen er ikke synd for reklamebureauet – det er først og fremmest synd for medarbejderne i Better Place, og det er synd for Danmark. Better Place var langt fremme og kunne – med den rigtige strategi – have haft potentiale til at være bannerfører for el-biler,” siger Kim Jong Andersen, der er Senior Vice President i Adtomic.

Øvrige Better Place-bureauer

Better Place havde to andre bureausamarbejder: Konform og De Allierede. Førstnævnte arbejdede sammen med Better Place igennem fire år, hvor det blev til fem store hjemmesider, bl.a. intranet, kommuneportal og et booking system, samt over 50 tryksager. Her er der et udestående, som man håber at kunne hente hjem i en vis grad.

De Allierede havde et ad hoc-samarbejde, og alt er – oplyser partner Tina Ravn – afregnet og i bedste orden.

Krokodiller i produktionshallen

Spinning Jewelry valgte for små to år siden AarhusKontoret og AarhusKontoret Elektrisk som bureau. Et godt samarbejde, konstaterer Anders Tranæs, adm. direktør i AarhusKontoret.

”Det var et interessant marked og nogle gode produkter, men super-uheldig hvad angår timing og elementernes rasen. F.eks. blev produktionen sat tre måneder tilbage, fordi hallen i Thailand blev oversvømmet – og fyldt med krokodiller,” siger Anders Tranæs.

Kalkuleret risiko

Det gode samarbejde rummede også en løbende orientering fra Spinning Jewelrys side:

”Vi vidste længe, hvordan det stod til. Og den eneste vej ud var, at de kom i gang igen. Det var en kalkuleret risiko fra vores side, for det kunne vise sig at være skønne spildte kræfter.  Omvendt afregnede Spinning Jewelry løbende. Vi og Elektrisk har da noget i klemme, men ikke så meget, som det kunne have været,” siger Anders Tranæs.