Topchefer: Erfaring med sociale medier er vigtig

FiG

Brancheklip: Erfaring med sociale medier vil blive vigtig ved fremtidens ansættelser, viser analyse. Virksomhedernes egne erfaringer med sociale medier er ikke overvældende, beretter Danmarks Statistik.

Erfaring med sociale medier vil blive stadigt vigtigere i årene fremover, når virksomheder skal rekruttere medarbejdere. Det fremgår af en analyse, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen.

652 virksomhedsledere har deltaget, og hver femte af dem mener, at erfaring med sociale medier vil være en afgørende faktor, når man om 10 år skal rekruttere nye medarbejdere. I dag er det kun 8 pct. af topcheferne, der lægger vægt på, om ansøgerne er gode til at bruge sociale medier.

Børsen noterer endvidere, at det ikke kun gælder it- og medievirksomheder.

“Virksomheder kommer til at ændre sig meget. Vi kommer til at bryde med, at opgaver kun løses inden for virksomheden. Min generation forhører sig måske i en anden afdeling i virksomheden, men der er en helt ny generation på vej, der lige så vel kan bruge sit netværk i den proces og spørge ud på de sociale medier,” siger Carlsbergs HR-direktør, Thomas Kolber, til avisen. (Børsen, p 7)

Man kunne så mene, at virksomhederne også burde lægge vægt på selv at være gode til at bruge sociale medier.

Danmarks Statistik har for første gang målt danske virksomheders brug af sociale medier. 40 pct. af virksomhederne (med mindst ti ansatte) bruger sociale medier – så’n for alvor, i form af deciderede retningslinjer for brugen for sociale medier. 

Og når de sociale medier bruges, så bruger 74 pct. af virksomhederne dem til markedsføring, 45 pct. bruger de sociale medier til rekruttering af nye medarbejdere, 37 pct. til at behandle kundereaktioner, mens 18 pct. af virksomhederne, der bruger sociale medier, benytter lejligheden til at inddrage kunderne i produktudvikling.

”Som virksomhed skal man selvfølgelig have en strategi for, hvad man vil med på de sociale medier.  Man bør have en plan for hvilke sociale medier, der er relevante, og hvordan virksomheden vil arbejde med dem. Sidst men ikke mindst skal de virksomheder, der beslutter sig for at bruge sociale medier, sørge for at holde et vist aktivitetsniveau, så der er liv på sitet,” siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Janus Sandsgaard, i en kommentar til tallene fra Danmarks Statistik.