Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk

Skilsmissen i Bottomline Communications er så total, at selskabet opløses. To partnere stifter nyt bureau, mens to går til andet pr-bureau.

Bottomline Communications, der blev stiftet i 2001, bliver nu opløst og de fire partnere, der er tilbage, splitter sig op to og to.

Bettina Køhlert, der var med til at stifte Bottomline Communications går sammen med Dorte Samuelsen til JØP, Ove & Myrthu.

De to øvrige partnere, Jesper Steen Mortensen og Henning Rostung – sidstnævnte var også stifter og hovedaktionær i Bottomline – stifter deres eget selskab, Equita, der betyder egenkapital på italiensk.

Både Bettina Køhlert og Henning Rostung giver udtryk for, at årsagen til opsplitningen er forskellige holdninger til den fremtidige udvikling i virksomheden.

Mens Bettina Køhlert og Dorte Samuelsen går til JØP, Ove & Myrthu for at få en bredere palette at arbejde ud fra, vil Henning Rostung og Jesper Steen Mortensen i Equita fortsætte med at fokusere på det finansielle område.

“Dorte og jeg er stærke på det finansielle område, men det er vigtigt at kunne byde ind med en vifte af kommunikationsydelser og hos JØP, Ove & Myrthu får vi en bredere palette at arbejde med”, siger Bettina Køhlert til Bureaubiz.

Da Bottomline Communications blev stiftet, var det hensigten, at kommunikationsbureauet skulle vokse sig stort med ledelsesdrevet og strategiorienteret kommunikation med fokus på finans-området.

I det sidst kendte regnskab for 2010 opnåede bureauet en bruttoavance på 13,7 mio. kr. og et overskud (primær drift) på 1,9 mio. Der var tale om en vigende tendens i bureauets økonomiske udvikling.

Bottomline var desuden med til at stifte designbureauet Meyer & Bukdahl, som man dog frasolgte sin ejerandel i med udgangen af 2010.

På spørgsmålet om, hvorfor de to tilbageværende partnere ikke kører videre i selskabet Bottomline Communications, men i stedet likviderer selskabet og skifter til Equita, siger Henning Rostung til Bureaubiz:

“Bottomline har været under opløsning de senere måneder og alt har en tid”.

Og han fortsætter:

“Med Bottomline ville jeg lave en stor og stærk virksomhed. Det er lagt til side nu. Equita skal være en lille, god virksomhed med fokus på finansiel kommunikation. Vi skal nok være lidt flere end to, men ikke mange flere”.

Bottomline har talt flere markante medarbejdere – som f.eks. Steen Frentz-Laursen, der her i maj er skiftet fra Bottomline til et job som vice president group communication hos Ecco.

Også Topdanmarks tidligere kommunikationschef, Anders Lehmann, har været at finde hos Bottomline.

Lejemålet på Strandvejen opsiges og Equita flytter i nyere og mindre lokaler.

 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club