Totempo-konkurs koster Bark ”et pænt beløb”

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Men ikke på den løbende drift. Bureauet har ikke lavet noget på Totempo siden sidste sommer og firmaet blev skrevet ud af budgettet allerede i slutningen af 2008.

For et år siden var Totempo Bark Copenhagens største kunde, og vejhjælpsfirmaet gav synlighed gennem en række markante reklamefilm.

I løbet af efteråret kom firmaet dog ud i et sandt stormvejr, finanskrisen gjorde det endnu værre – og i sidste uge blev det så endeligt afgjort.

Man havde forsøgt at skille en række aktiviteter ud i nye selskaber, men redningsaktionen lykkedes ikke, og Totempo er endeligt konkurs.

For Bark Copenhagen er der to sider af den historie.

Hvad angår den løbende drift, får konkursen ingen konsekvenser.

“Vi har reelt ikke lavet noget for Totempo siden sidste sommer, og i vores budgetter for i år, har vi ikke regnet med nogen opgaver. Så det får ingen konsekvenser for vores aktivitetsniveau. Desuden har vi i starten af året vundet nye kunder, der erstatter Totempo”, siger Anders Hageskov, der er chef for Bark Copenhagens moderselskab, Bark Group.

Til gengæld slipper Bark ikke for at realisere et tab. Bureauet har penge til gode. Anders Hageskov vil ikke nævne tal, men karakteriserer det dog som “et pænt beløb”.

“Det er helt klart mere end småpenge, og det betyder, at et ellers tilfredsstillende regnskab for 2008 i Bark Copenhagen bliver mindre tilfredsstillende”, siger Anders Hageskov og tilføjer, at det kunne være gået endnu værre.

“Vi havde en del mere til gode sidste sommer, men i og med aktiviteten stoppede, er det lykkedes at få nedbragt beløbet hen over efteråret”.