Traditionelle medier falder markant

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Ingen optimisme på mediemarkedet. Print fortsætter med at falde, men fik i 2. kvartal følgeskab af tv, der stod for en tocifret tilbagegang.

Der snakkes meget om stemningsskift og spirende optimisme i dansk økonomi. Men det er ikke noget, der gjorde sig gældende på mediemarkedet i 2. kvartal. I hvert fald ikke blandt de traditionelle medier.

Kreativitet & Kommunikation har netop offentliggjort Mediaindex for 2. halvår, der bygger på mediabureauernes indberetninger, og det viser et surt 2. kvartal for de traditionelle medier. Specielt for tv, der steg lidt i 1. kvartal men faldt med 13 pct. i 2. kvartal.

Print faldt med 12 pct., men det er en udvikling, der har stået på i længere tid. I 1. kvartal gik gruppen 11 pct. tilbage.

Digital steg med 11 pct. i 2. kvartal oven på 9 pct. i 1. kvartal.

Facit blev at det samlede marked i 1. halvår faldt med 3 pct.

“Vi kan konstatere, at mange traditionelle mediegrupper forsætter med falde. De digitale kanaler vækster med flotte 10%, men det er ikke nok til at løfte hele mediemarkedet. Den mindre tilbagegang ser vi som en naturlig konsekvens af bureauernes mere effektive allokering af virksomhedernes mediebudgetter,” siger Tine Aurvig-Huggenberger, adm. dir. i Kreativitet & Kommunikation.