Tre bureauer skal dyste om kommunal branding

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

9 bureauer bød ind, og kommunen har sat navn på de 3, som den går videre med. Den både betaler for deltagelsen og har forlænget fristen for at undgå, at processen bliver for presset.

Tidligere på ugen blev et offentligt udbud – højst usædvanligt – klappet på skulderen af både en bureaudirektør, Kreativitet & Kommunikation (tidl. DRRB) og af DI Videnrådgiverne.

Udbuddet drejer sig naturligvis om kommunikation, idet udbyderen, Hedensted Kommune, vil i vækst igen via en (ny) fortælling om kommunen.

Og der er ros, fordi kommunen slet og ret gør sit job godt: Udbuddet er begrænset, højst tre bureauer udvælges til at komme med et oplæg hver, og der udtrykkes respekt for bureauernes arbejde, idet der er sat penge af til hvert bud. Vinderen får 400.000 kr. for at løse selve opgaven.

Britt Harboe, kommunikationschef i Hedensted Kommune, oplyser, at i alt ni bureauer/bureaukonsortier ønskede at blive prækvalificerede, og at kommunen på den baggrund har valgt tre bureauer/-konsortier til det videre forløb:

  • Bysted
  • 2+1 Idébureau
  • Hansen Agenda og Epinion (konsortium)

”Det var oprindeligt planen, at de skulle fremlægge deres oplæg i slutningen af februar, men det skønnede vi ville blive for presset. Derfor har vi lagt præsentationen den 18. marts i stedet, og vi træffer beslutningen kort efter,” siger Britt Harboe.

Om baggrunden for selve udbuddet siger hun:

”Vores nabokommune Horsens er tit blevet fremhævet for sin branding og vækst, og derfor holdt vi et uformelt møde for at høre om deres erfaringer. Selve udbudsmaterialet fik vi hjælp til hos juristerne i det fælleskommunale indkøbskontor, vi har sammen med Odder og Horsens kommuner.”

Britt Harboe understreger, at vejen til vækst ikke er banet ved, at et bureauet leverer en god historie, men tilføjer:

”Vi har grund til at tro, at Hedensted Kommune – den samlede pakke, om man vil – er i orden. Det kan vi se i en række målinger. Derfor bliver opgaven for det vindende bureau at få historien om Hedensted ud over kommunegrænsen.”