Trist udvikling blandt jyske bureauer

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den seneste måned har budt på en konkurs og to solide millionunderskud. Senest har Danmarks nordligste bureau måttet levere et anseligt underskud.

Det har været mindre opmuntrende læsning at gennemgå de seneste regnskaber fra bureauer ude i det jyske landskab.

Ib & Co i Ikast kom ud med et underskud på flere millioner kroner, og det samme gælder Danmarks nordligste bureau, Corbiz i Frederikshavn. Hertil kommer, at Midt Marketing i Herning gik konkurs for en lille måned siden.

Corbiz er det tidligere Dafolo Marketing, som skiftede navn lige efter sommeren sidste år.

Det skete oven på et skidt regnskab, hvor bureauet holdt fast i medarbejderne trods en faldende aktivitet. Men bureauets direktør, John Christensen gav over for Bureaubiz udtryk for, at medarbejderne var vigtigere end overskud.

“Vi vil hellere holde fast i vores folk og komme ud med et nulresultat. På den måde er vi bedre rustet til bedre tider. Vi gjorde det samme for nogle år siden, og dengang var vi glade for det valg”, sagde John Christensen for et år siden.

Spørgsmålet er så om medarbejderne også er vigtigere end et underskud. I hvert fald har bureauet måttet notere en fortsat negativ udvikling med faldende aktivitet, således, at der nu står et minus på 2 mio. kr. på bundlinjen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra John Christensen i dag.

Der har dog også kunnet iagttages lyspunkter blandt jyske bureauer. F.eks. kom Ib & Co’s søsterselskab, webbureauet CO3, ud med vækst og en overskudsgrad i den stærke ende af bureaubranchen.

Nøgletal for Corbiz

  • Bruttoavance 16,0 mio. r. -16,7 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 551.724 kr. -13,8 pct.
  • Lønandel 88,2 (75,1)
  • Resultat af primær drift -2,018 mio. kr. (+0,022 mio. året før)

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz