Turbulent år sluttede godt hos &Co

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

2012 gav faldende bruttoavance og overskud – men året sluttede godt og bureauet er nu ved at opruste med flere medarbejdere.

Et regnskab er pr definition historieskrivning, og i tilfældet &Co kan adm. dir. Mikael Jørgensen med sindsro arkivere 2012 som netop historie.

For nok viser det en negativ økonomisk udvikling, men året sluttede godt, og 2013 er startet endnu bedre.

Ikke bare fordi bureauet genindtog førstepladsen i den årlige MyImage analyse fra MyResearch og Bureaubiz men også fordi der er travlt – så travlt, at bureauet er i gang med at opruste med flere medarbejdere.

“Vi har på det seneste ansat en 3-4 stykker,” siger Mikael Jørgensen og fortsætter:

“Markedet udviklede sig negativt i 2. kvartal. Det var så her, at vi besluttede os for at gennemføre en intern proces, hvor vi udfordrede os selv. Vi investerede i processer og ombygning – og i et kursus fra Hyper Island, der ved, hvad de vil have for deres ting. Til gengæld var det supergodt og meget udbytterigt.”

I slutningen af året begyndte det så at gå bedre, og der kom nye kunder til.

“Det var ikke kun markedet – jeg er overbevist om, at de interne processer er en medvirkende årsag til, at der var en række ting, der lykkedes i slutningen af året og at udviklingen vendte,” siger Mikael Jørgensen.

Han vurderer, at regnskabets bundlinje kunne have været forbedret med et par millioner, hvis man ikke havde investeret i udvikling af bureauet.

“Men vi er heldigvis en ejerkreds, der er optaget af at tænke langsigtet frem for at indtægtsoptimere det enkelte år,” siger Mikael Jørgensen og fortsætter:

“Vi opererer i et marked, hvor mediebilledet er ændret markant. Det skaber et behov hos kunderne for at udvikle historier, der kan binde alle tingene sammen, og det er vores fokus. Men de projekter, som vi arbejder med og det vi ønsker at stå for som bureau, indebærer, at vi skal holde fast i vores bemanding af tunge kræfter, og det har vi gjort i et år, der ellers bød på nedgang.”

Nøgletal for &Co

  • Bruttoavance 23,319 mio. kr. -16 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,11 mio. kr. -16 pct.
  • Lønandel 59,1 (56,1)
  • Resultat af primær drift +1,029 mio. kr. -79,2 pct.