TV 2 introducerer ny metode til reklamekøb

peng

Opdateret: TV 2 vil holde priserne i ro. Til gengæld vil man øge fokus på de sekundære kontakter, for de har også en værdi, og de køber også varer, siger TV 2 og nedtoner TRP. Åbenhed men også skepsis er reaktionen.

TV 2 afholdt i går sit årlige Media Talk, hvor interessen typisk samler sig om priser og betingelser for det kommende år.

Og vi mennesker kan godt lide at blive inviteret, og på dén baggrund kan 15 annoncører umiddelbart være glade, for de bliver nu ”inviteret til en ny metode til reklamekøb, der har fokus på at skabe øget omsætning hos kunden:”

Den nye metode hedder Optimeret Salgs Potentiale, OSP, der dækker over en helhedsbetragtning af gruppen, som reklamebudskabet rammer. Og den metode er effektiv, hævder TV 2 – næppe så overraskende.

I dag vurderes tv-kampagner ud fra deres evne til at eksponere personer i en afgrænset mediemålgruppe. Men personer uden for denne målgruppe værdisættes ikke, påpeger TV 2, selv om de jo også har set tv-kampagnen.

”Vores analyser viser, at en gennemsnitlig annoncør kan øge sit salg med otte procent, hvis man disponerer sine tv-kampagner med fokus på øget salg. Hemmeligheden er, at alle kontakter har en værdi. Også danskere, der er yngre eller ældre end den målgruppe, som annoncøren har fokus på, køber af de produkter, som de er blevet eksponeret for,” siger Flemming Rasmussen i en pressemeddelelse.

Det understreges videre, at optimeringen sker via et nyt og testet tv-værktøj, som ikke er et TV 2-værktøj.

Hos Carat siger tv-director Michael Ostenfeld, at han som udgangspunkt er lydhør over for TV 2’s udspil, men at han forholder sig skeptisk – bl.a. fordi han ikke kender udspillet i detaljer, herunder baggrunden for de lovede otte procents salgsvækst:

”Det er vores rolle som mediabureau – på kundens vegne – at sortere i de udspil, vi møder. Vi har altid ramt andre end i den valgte målgruppe, så mit umiddelbare råd til kunden vil være, at man ikke skal betale for noget, man hidtil har fået gratis.”

Og OSP-udspillet fremkalder da også spørgsmålet om, hvorvidt TV 2 nu vil have penge for de sekundære kontakter, som man hele tiden har leveret. TV 2’s salgsdirektør, Peter Olafsson, afviser over for Bureaubiz, at dette skulle være tilfældet:

“Helt overordnet er OSP en mere gennemtænkt måde at bruge det samme budget på. Vi har gået 25 kundecases igennem og evalueret på samtlige kontakter – ikke kun i kernemålgruppen. Og ved at nuancere sit indkøb – i nogle tilfælde ved bl.a. at skrue ned for TV 2’s andel, i andre tilfælde ved at skrue op – har vi kunnet se salget øget med de otte pct. i snit,” siger Peter Olafsson.

Han tilføjer:

“Hvordan bliver man bedømt? Ikke på TRP-priser, men på evnen til at flytte salget. Vi skal vende fokus: Fra minimering af TRP-pris til maksimering af salg og være opmærksom på, at kvaliteten af de afviklede kampagner har stor betydning for salget.”