Udskudte projekter tog livet af PR-bureau

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Konkurs: Dreyer+Kvetny nåede at eksistere i næsten 20 år. Nu er bureauet gået konkurs på grund af et sats på projekter, der blev skubbet og skubbet.

Det københavnske PR-bureau Dreyer+Kvetny lå for så vidt fint til i 2013 – bruttoavancen var steget fra 6,7 mio. kr. til 9 mio. kr. Et overskud på 0,4 mio. kr. var ganske vist blevet til et minus på 25.000 kr. – men der var umiddelbart intet, der ville få revisorer eller bankfolk til at skvulpe med kaffekoppen.

Nu er bureauet imidlertid gået konkurs. Det skete i sidste måned, og adm. direktør Peter Kvetny forklarer hvorfor:

”Vi har været drevet af projekter og ikke retainer-aftaler. Vi satsede stort på nogle projekter, men de blev skubbet og skubbet. Vi havde ikke tilstrækkelig finansiel backup til at fortsætte, og da vi ikke har lyst til at tage penge med på arbejde, måtte vi stoppe helt.”

Konkursen omfatter 12 medarbejdere, hvilket Peter Kvetny beklager. Ud over denne store forpligtelse har udeståenderne overordnet set været mindre ting. Han understreger, at man har søgt at svare enhver sit – også af hensyn til de gode, lange samarbejder, bureauet havde.

Dreyer+Kvetny blev stiftet i maj 1995 og nåede således lige akkurat ikke sin 20 års fødselsdag. Men Peter Kvetny er ikke sentimental af dén grund:

”Det sentimentale tog vi i december, da Jakob Dreyer sagde farvel fra det daglige arbejde på bureauet. Dreyer+Kvetny har været et fælles projekt for Jakob og mig, og da han gik, blev lidt af ånden pustet ud,” siger Peter Kvetny.

Jacob Dreyer stoppede før årsskiftet som adm. direktør på bureauet, og i en orlov fra denne dagligdag har han sammen med tidligere PET-chef Jakob Scharff stiftet sikkerhedsfirmaet Certa.

Peter Kvetny vil gerne holde sit kommende virke fortroligt lidt endnu.