Uforståelige titler: Ved dine forældre, hvad du laver?

Peter Engholm
25@mail.dk

LinkedIn har samlet en Top10 over jobtitler, som forældre ikke helt kan greje – halvdelen af titlerne er bureau- og kommunikations-relaterede.

”Fortæl ikke min mor, at jeg er på et reklamebureau … hun tror, at jeg er pianist på et bordel”. Den moderne udgave af den gamle vits må være ”Fortæl bare min mor, at jeg er brugerflade-designer … hun fatter det alligevel ikke.”

LinkedIn afholder den 7. november en international Bring In Your Parents Day, hvor folk i 14 lande opfordres til at tage mor og far med på arbejde, så forældrene kan få et et førstehåndsindtryk af – og en forståelse for – hvad deres voksne børn egentlig beskæftiger sig med.

Samtidig kan forældre – påpeger LinkedIn i en pressemeddelelse – være en værdifuld del af ens professionelle netværk, idet man må antage, at de selv har håndteret udfordringer og truffet karrriere-beslutninger hen ad vejen.

Nuvel, første skridt på vejen må være, at forældre har en fornemmelse, hvad deres børn laver – og dét har de ikke.

LinkedIn har foretaget en global undersøgelse og fundet frem til de jobtitler, som forældre har mindst indblik i. Halvdelen af uforståelighederne er relateret til kommunikation: User Interface Designer, Social Media Manager, Sub Editor, Radio Producer og Public Relations-manager.

I Sverige, der er blandt de 14 Bring In Your Parents Day-lande, er Aktuar (forsikringsvidenskab – top-talnørdet og top-honoreret, red.) øverst på listen over uforklarlige titler med 89 pct. foran førnævnte brugerflade-designer med 74 pct. – det sidste oversætter svenskerne til Gränssnittsdesigner, og så tror pokker, at mamma og pappa er på spanden. 

LinkedIns Globale Top 10 over uforståelige titler

– med andelen af forældre, der ikke føler sig sikre på, at de kan beskrive jobbet.

  1. User Interface Designer (74 pct.)
  2. Actuary (72 pct.)
  3. Data Scientist (62 percent)
  4. Social Media Manager (61 pct.)
  5. Sub Editor (59 pct.)
  6. Sociologist (52 pct.)
  7. Radio Producer (51 pct.)
  8. Public Relations Manager (50 pct.)
  9. Sports Team Manager (43 pct.)
  10. Investment Banker (43 pct.)