Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

I de seneste uger er der handlet mere end normalt - men samtidig er kursen faldet yderligere, og det store bureau er nu værdisat til ca. 27 mio. kr.

En halvårs omsætning på 124 mio. kr. og et medarbejdertal på omkring 150 (i hvert fald det senest kendte). Det er Guava, og spørger man aktiemarkedet kan man få hele molevitten for 27 mio. kr.

Det prisskilt er resultatet af, at et større antal aktier i går blev solgt til 19 øre stykket. Gennemsnitskursen for i går blev 20 øre.

Det er ikke mange uger siden, Bureaubiz omtalte “et nyt lavpunkt” for Guava-aktien. Dengang var kursen 35 øre.

Da aktien for alvor begyndte nedturen sidste år, var forklaringen finanskrisen, som bl.a. havde ført til tvangssalg hos flere af de store aktionærer – som f.eks. Peter Forchhammer. Aktien er da også faldet væsentlig mere end markedet generelt. I forhold til for et år siden har den mistet 96 pct. af sin værdi.

Men i de senere uger har stemningen været mere positiv på markedet, og alligevel er kursen fortsat ned. Den sidste måned med 45,7 pct. Det tyder på mistillid til selskabet og retter derfor mere og mere fokus på selskabets ledelse, som i flere omgange har fået meget kritiske kommentarer, når Bureaubiz har bragt historier om Guava.

For to måneder siden indgik Guava en alliance med franske Netbooster, der købte 14 mio. aktier for en million Euro. Den handel har franskmændene allerede tabt over 4 mio. kr. på.

Og for flere af lederne i Guava er kursen også en mistrøstighed. Det gælder f.eks. Jacob Nyborg, der står i spidsen for Guava Communication. I slutningen af 2007 solgte han sit bureau, CPH Group, til Guava for aktier til dengang en værdi på 23 mio. kr. I dag er de ikke mere end 730.000 kr. værd.

I de senere uger har der været handlet over 1 mio. aktier i hver uge, hvilket er mere end normalt. I går blev der solgt over 700.000 stk. – den travleste dag siden nytår.

Men når der sælges billigt er der nogen, der køber og spørgsmålet er så hvem.

Umiddelbart er det mest sandsynlige nok ren spekulation i, hvad man kan betragte som en junk-aktie. Den er billig, så man kan få mange aktier for få penge. Og skulle der opstå en købsinteresse for selskabet på grund af den lave pris, skal der ikke meget til for at opnå en gevinst.

En anden mulighed er, at nogen er begyndt at købe op med henblik på at erhverve sig indflydelse på selskabet eller en dominerende post. Reglerne siger dog, at man skal meddele markedet, hvis man kommer op over 5 pct. af aktierne.

Men franske Netbooster har allerede over 5 pct., så de vil have mulighed for at købe op.

Kommentarer

 1. Så længe selskabet har en inkompetent ledelse og handlingslammet bestyrelse, kan der ikke være tillid til disse. Selskabets værdi må stadig betegnes som overvurderet.

  Opmærksomheden henledes til de meget rammende kommentarer om selskabets ledelse på tidligere artikler her på bureaubiz.

 2. Naturligvis kan der vaere tvivl om, hvorvidt der er penge nok til at fortsaette driften, men paa den anden side vil der vaere en forvente stigning i internetannoncering i 2009.

  24-30 millioner er jo det samme som prisen paa nogle af de virksomheder, Guava/Notabene samlede op undervejs i vaekststrategien, saa at sige, at virksomheden pt. er overvurderet, forstaar jeg ikke helt.

  Har du et par links til problemomraaderne, du naevner med ledelse & bestyrelse?

  De bedste hilsener

  Kasper

  http://kasperbergholt.blogspot.com/2009/03/guava.html

 3. OK. Jamen istedet for at lege amerikansk valgkampagne og kaste yderligere mudder (indrømmet har selv beskidte fingre…), så kan man prøve med lidt konstruktivt istedet.
  Nu hvor vi roder rundt i finanskrise, dårlige undskyldninger og flygtige tal som kan manipuleres til den helt store guldmedalje så lad os få noget konkret på bordet.

  Hvis det drejer sig om firmaets sundhed, så drop alt snak om omsætning – Omsætningen er et gøglertal, som ikke fortæller noget som helst om firmaets evne til at tjene penge…

  jeg vil gerne høre noget om overskudsgrad istedet.

 4. Det minder uhyggeligt meget om Aston Group, der tilbage i 90erne agresivt opkøbte virksomheder for at lave et fullservice IT hus.
  Aston sank inden de kom på børsen, men jeg husker at Nordea måtte op med en stor sum penge, ligesom de fleste der havde fået optioner for deres firma mistede alt..
  Jamen – er det ikke et par af de samme folk der er med i Guava?
  ;-D Thomas (tidligere medarbejder i Aston Group)

 5. Problemet for Guava er jo at der skal ryddes op efter for store armbevægelser i Cibizz Communication, direktører der har taget af kassen og en virksomhed der er bygget op på dårlige aftaler. Det koster på bundlinien og skaber store problemer.

 6. jo der var masser af tidligere astonfolk i Cubizz Communication, både Claus T. Hansen, Torben Ågård, Tine Hertz m.fl.

  Hvad kan du ellers fortælle om dem?

  De har vist været udnævnt til hustlere flere steder senest i Se & Hør, som vi har set her på siden.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club