Reklamebranchen har traditionelt været besat af ungdom og forsøger desperat at ramme en idealiseret målgruppe af 25-årige young, urban professionals.
Med forudsigelig frekvens gør kritiske røster et par gange om året opmærksom på, at “de unge” slet ikke er så attraktive forbrugere, som vi prøver at gøre dem til. Vi bliver præsenteret for velunderbyggede argumenter om, at “det grå guld”, “prime time kvinder” og “baby boomers” beviseligt er langt mere købedygtige (og købelystne).
Det er alt sammen meget fornuftigt og sikkert rigtigt. Dagen efter er vi alligevel tilbage i vores jagt på ungdom.
Måske er det fordi, vi godt ved, at de, der er unge i dag, om kort tid vil overhale os, få de fede stillinger, lave bedre ting og generelt have det sjovere. Eller måske er det fordi, vi selv stadig er unge – alder er jo kun et tal, ikke?
Men hånden på hjertet – en profil på facebook og en sovende Twitter-konto gør dig ikke til en “digital native”, og hvor mange af os ved, hvad der foregår i Generation Y?. Hvad mener de for eksempel med “open source tankegang” og “den kollektive samvittighed”?
Nogle af svarene og en del mere indsigt i de 18-24-årige findes i filmen We All Want to Be Young (http://vimeo.com/16638983) fra det brasilianske adfærds- og forbrugertrendsbureau Box 1824.
Hvis du tænker, at det har du virkelig ikke tid til, så læn dig tilbage og tænk over dette rammende citat fra filmen: “If you think you already know enough and are apeace with your place in the world – well, then congratulations: You’re officially dead!”.
Paul Hertz står bag udvælgelsen af ugens udvalgte – i hvert fald indledningsvist. For alle er velkomne til at komme med bidrag. Konceptet er de mere finurlige inspirationskilder frem for de mere klassiske som reklamefilm og annoncer.
Ugens udvalgte fra i mandags
De fleste af os ved, hvad en “browser” er. Vi har en ide om, hvad “båndbredde” betyder, og der går ikke en dag uden, vi hører om en ny “App”. Men hvad er en App egentlig, og hvad kan jeg mon bruge “skyen” til?
Disse og resten af de mest gængse spørgsmål om Internet, forsøger Google at besvare i den lille web-publikation “20 Things I learned about Browers and the Web” (http://www.20thingsilearned.com/).
Bogen starter omtrent med Adam og Eva og giver herefter en meget pædagogisk forklaring af, hvad Nettet er, og hvordan det og de forskellige relaterede teknikker fungerer.
For mange, der arbejder med web hver eneste dag, vil det meste måske være højtlæsning for dværge, men jeg synes, Google har begået en fin lille sag skrevet i et sprog, så alle kan forstå det.
Bogens oprindelse fornægter sig selvfølgelig ikke, og de forskellige fortræffeligheder ved Googles egen Chrome browser fremhæves ofte. Den slags er heldigvis nemt at forholde sig til, når afsenderen er kendt.
Efter endt læsning føler man sig forhåbentlig lidt mindre dum, når de mere nørdede kollegaer snakker teknik. Har du ikke tålmodighed til at læse samtlige 60 sider i kronologisk rækkefølge, kan du hoppe direkte til 20. “kapitel”, som er en kort opsamling med hyperlinks til de relevant afsnit om de forskellige begreber, bogen gennemgår.
Og som denne video fra Google illustrerer, kan der være god brug for den lille bog, for det er ikke alle, der ved, hvad en browser er. Gjorde du? http://www.youtube.com/watch?v=o4MwTvtyrUQ.