Umwelt køber digitalt bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Med handlen bliver Umwelt en halv gang større og 12 medarbejdere er flyttet ind hos Umwelt.

Umwelt er med et slag blevet en halv gang større. Bureauet har købt det digitale bureau, Fonqi.

Handlen indebærer, at de to bureauer lægges sammen med Umwelt som det fortsættende brand. Desuden forlader den nuværende medejer og direktør, Martin Basse, bureauet for at søge nye udfordringer.

De 12 medarbejdere hos Fonqi er allerede flyttet ind hos Umwelt – men adm. dir. Steen Søndergaard er omhyggelig med ikke at gøre handlen til et spørgsmål om, at Umwelt nu er mere digitale.

”De tider, hvor man så tingene adskilt, er heldigvis overstået, og vi har lavet masser af digitale løsninger. Bl.a. gennem en del samarbejder med Fonqi,” siger Steen Søndergaard og fortsætter:

”Hver for sig har begge selskaber en særdeles sund økonomi – kort sagt på niveau med de bedste i branchen. Det er naturligvis intentionen at fastholde denne økonomiske performance, og beslutningen er taget for at stå endnu stærkere i markedet og for at kunne tilbyde kunderne en bredere og dybere palette af kompetencer.”

Hvad angår Fonqi’s kunder, vil de fortsat blive håndteret af særskilte uafhængige teams.

Steen Søndergaard fremhæver desuden, at de to bureauer gennem samarbejder har lært hinanden godt og kende og derved konstateret, at deres holdninger matcher hinanden.

”Umwelt differentierer sig fra andre bureauer ved at gå helhjertet ind i salgsdimensionen, mens mange andre bureauer primært beskæftiger sig med kommunikation. I vores løsninger har vi hidtil tænkt og tegnet nogle gode salgskoncepter for vores kunder, men vi oplever, at vores kunder efterspørger komplette løsninger. Nogle af de seneste eksekveringer har vi løst gennem Fonqi – og her har vi mødt nogen, der taler samme forretningssprog, og i det hele taget befinder sig på et fagligt og teknisk højt niveau.”

Martin Basse stopper som nævnt – og med denne udtalelse:

”Jeg har solgt min ejerandel og er på udkig efter nye muligheder. Jeg vil gerne involvere mig bredere i form af flere projekter. Det er endnu for tidligt at være mere konkret end dét.”

Den anden direktør i Fonqi, Ralf Sohl, indtræder som medejer/partner i Umwelt. Bureauet ejes dermed af fem partnere Steen Søndergaard, Martin Michael Hansen, Mikkel Heideby, Peter Dalgas og Ralf Sohl.

Umwelt havde i 2011 en bruttoavance på 17 mio. og et overskud på 4 mio. kr. Fonqi havde en bruttoavance på 9,9 mio. og et overskud på 2 mio. kr.