Umwelt tjente flere penge

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Trods et lille fald i bruttoavance. Også LoweFriends gik tilbage i bruttoavance – men styrkede indtjeningen.

Målt på toppen måtte både Umwelt og LoweFriends notere en faldende aktivitet i 2011. Til gengæld kan de begge glæde sig over en sundere økonomi.

Specielt Umwelt kommer ud med nogle nøgletal i den stærke ende af bureaubranchen – først og fremmest i form af en overskudsgrad på 23,7 mod 20,4 året før. Det er ikke mange bureauer, der kan levere så store overskudsgrader.

Adm. dir. Steen Søndergaard, erklærer sig da også godt tilfreds med resultatet.

“Ser vi på året der gik, så er der to kunder der har haft et noget lavere aktivitetsniveau end vi havde forventet. Det er helt almindeligt i disse år, at kundernes aktivitetsniveau svinger fra år til år – men når vi styrer efter en overskudsgrad får vi stabilitet i vores virksomhed og det er afgørende.,” siger Steen Søndergaard og fortsætter:

“Ser vi på kundebasen så kan vi i øvrigt også glæde os over stor stabilitet ved at alle kunder fastholdes. Det er der to årsager til. Dels kan vi se i vores årlige tilfredshedsmåling, at vores kunder er meget tilfredse – og dels så laver vi rigtig gode resultater i samarbejderne.”

Hvis nogen synes, at det sidste blot er praleri, så vandt Umwelt Effectiveness Award med Orifarm, og havde desuden Atlantic Airways med på Top 10 i effekt-konkurrencen.

Umwelt blev i 2011 et par medarbejdere mindre, men er her i starten af 2012 i gang med en oprustning.

Selvom udviklings-retningen er den samme hos LoweFriends med faldende bruttoavance men forbedrede nøgletal, så kan bureauet ikke leve helt op til Umwelts niveau. Bundlinjen blev godt nok markant forbedret – men det var fra et underskud til et lille overskud.

For LoweFriends er det specielt datterselskabet signatur, der er aktiv inden for jobmarkedet, der har kostet i de senere år.

“Pengene kommer ikke nemt i disse år, men frem for at optimere bundlinjen har vi valgt at holde fast i vores medarbejdere, og så håber vi at det vil betale sig,” siger adm. dir. Jette Nejstgaard.

Nøgletal for Umwelt

  • Bruttoavance 17,157 mio. kr. -5,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,32 mio. kr. +9,2 pct.
  • Lønandel 54,4 (58,2)
  • Resultat af primær drift +4,072 mio. kr. +10,3 pct.

Nøgletal for Lowefirends

  • Bruttoavance 25,193 mio. kr. -8,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 839.767 kr. +6,3 pct.
  • Lønandel 59,9 (65,4)
  • Resultat af primær drift +0,059 mio. kr. (-1,611 mio. året før)