Ung dansk Cannes-vinder får chancen hos et af verdens hotteste bureauer

Peter Engholm
25@mail.dk

Sølv i sommerens Young Lions Cyber åbnede døren for en bureauløs dansker, der nu får muligheden for at bevise sit værd i USA.

For Kaspar Monberg har det seneste halve år været hektisk: Sammen med to andre – Mark Rif Torbensen og René Sohn Kammersgaard – vandt han først Gulltaggen i Norge for Bedste Nordiske Elevarbejde. Så blev han bachelor i Kreativ Kommunikation ved DMJX, for kort efter at vinde sølv – sammen med Jakob Vorre – i Young Lions Cyber i Cannes.

“Jeg har ikke noget job,” fik Kaspar Monberg diskret flettet ind i sin kommentar til Cannes-sølvet – og den er tilsyneladende blevet hørt.

“Efter Cannes blev jeg kontaktet af en headhunter fra Crispin Porter + Bogusky, som spurgte, om jeg ikke ville søge et internship hos dem fra midt oktober, så det gjorde jeg jo selvfølgelig. Efter 2 “optagelsesprøver” og 5 ugers bureaukrati med at få visum godkendt lykkedes det endelig, og jeg er nu hos dem i Boulder, Colorado,” siger Kaspar Monberg.

Han har brugt tiden frem til USA-opholdet på at arbejde freelance for McCann og Robert/Boisen – og på at gøre sine sine hoser grønne over for engelske bureauer.

“I begyndelsen af denne måned blev jeg inviteret til London for at deltage i The Talent Business’ portfolio-fremvisning, Cream, hos Saatchi & Saatchi. En event, hvor 20 udvalgte får mulighed for at vise deres portfolioer frem til Londons kreative direktører. Det var en super mulighed og har skabt mig gode kontakter. Helt klart et koncept, der også burde prøves af i Danmark – måske af Creative Circle,” siger Kaspar Monberg.

Planen er, at han giver den gas hos Crispin Porter + Bogusky i de kommende to måneder, frem til jul. Herefter afgøres det, om der er en job-mulighed på bureauet, eller om Kaspar Monberg må vende snuden hjem til Danmark.