Ungt bureau bag tungt værk

Zandra Damsgaard

Danske Freedom Agency, der i foråret udsprang af Grey-familien, står bag coffee table-bog for Englands største privatfinansierede kunstudstilling.

For et år siden skabte RAD/Grey en dokumentarfilm om tilløbet til kunstudstillingen af Lawrence Weiner på Blenheim Art Foundation, der er Englands største og mest omtalte privatfinansierede kunstudstilling.

I foråret forlod bureauets dir., Thomas Ørum, så RAD/Grey sammen med fem andre medarbejdere og etablerede Freedom Agency, der holder til på Grønningen i København.

Og Blenheim er fulgt med som kunde.

Så når en 140 sider lang, indbunden coffee table-bog om kunstneren Michelangelo Pistolettos udstilling på Blenheim Palace lander tungt på alverdens sofaborde, er det således med et tydeligt dansk islæt.

Thomas Ørum, der ikke kun er stifter af, men også kreativ direktør hos Freedom Agency, siger:

”Vi er beærede over at få stadig flere muligheder fra Blenheim Art Foundation og dermed chancen for at vise vores værd. Blenheim Art Foundation har hovedsæde i London, så de har om nogen rig mulighed for at vælge mellem nogle af verdens bedste bureauer, hvorfor vi er meget stolte over at være med ved bordet.”

Bleinheim Art Foundation udstiller på Winston Churchills prominente fødested, Blenheim Palace, i engelske Woodstock.


Den store coffee-table bog fra Freedom Agency er endnu ikke offentliggjort, så her ses i mellemtiden et andet værk; Blenheim Palace, hvor bureauets kunde, Blenheim Art Foundation, udstiller. Foto: Tom Lindboe