Usædvanlig fanvideo satte gang i Harboes markedsføring

Peter Engholm,
journalist

En video, hvor komikeren Heino Hansen beder Harboes Bryggeri hæve prisen på Topform Light, har fået over 800.000 visninger – og skabt effekt hos bryggeriet.

Det begyndte den 9. april, da Heino Hansen i en Facebook-video på lidt usædvanlig vis erklærede sin kærlighed til Topform Light fra Harboe. Usædvanlig, fordi komikeren opfordrede bryggeriet til at sætte prisen op, så der ikke længere bliver set ned på sodavandens fans, herunder Heino Hansen selv.

Det fik fornyet liv, da Janne Thoverud Nielsen, marketingansvarlig i Xpedit, på LinkedIn i sidste uge undrede sig over, at Harboes Bryggeri ikke havde grebet denne chance. Alene dét opslag kastede næsten 150.000 visninger af filmen af sig. På Heino Hansens Facebook-side har den fået 678.000 visninger.

Hvorfor har Harboe intet gjort, lød spørgsmålet, der udløste flere end 200 kommentarer på LinkedIn. Men bryggeriet har gjort en del, og det afspejler sig konkret i organisationen – og vil også kunne ses i den kommende tid. Det oplyser Søren Malling, der er adm. direktør i Harboe Bryggeri.

Bemærkede I overhovedet filmen i sin tid?

”Ja, bestemt. Få minutter efter Heino Hansens opslag var på nettet, tikkede det ind med henvendelser fra nær og fjern på min mobil, og da havde jeg selv allerede set opslaget på Facebook. Vi har fået rigtig mange henvendelser på dette opslag – stort set alle positive og velmenende,” siger Søren Malling.

Heino Hansen sprang ud som ambassadør for Topform Light. Kontaktede I ham efterfølgende?

”Ja, det gjorde vi, men han vendte ikke retur. Vi ville egentlig gerne have diskuteret et samarbejde, men vi nåede siden til den erkendelse, at det fungerer bedst for begge parter uden noget bånd. Både vi og Heino Hansen har glæde af, at troværdigheden er intakt. Det fungerer faktisk godt, når han netop ikke er forbundet med os,” siger Søren Malling.

Men sætter I så prisen op på Topform Light?

”Vores grundlag – og plads i markedet – er, at vi laver fantastisk kvalitet til en skarp pris, så vi sætter ikke prisen op på baggrund af videoen,” siger Søren Malling.

Hvad er så resultatet af Heino Hansens film hos jer?

”Vi havde længe drøftet en opstart på Facebook og Instagram. Det har trukket ud, fordi vi netop har lave omkostninger til PR og marketing – og dermed en lille marketingafdeling. Men da Heino Hansen ”ramte os”, satte det skub i tingene, så vi nu har en både Facebook- og Instagram-konto – og også en SoMe-medarbejder ansat,” siger Søren Malling.

Vil vi andre kunne se forandringer som følge af filmen?

”Ja, det er ikke umuligt. Der er elementer i filmen og i kommentarerne, som vi er blevet inspireret af. Vi arbejder vi lige nu på, om de kan bruges mere aktivt i vores markedsføring,” siger Søren Malling.

Heino Hansen: Harboe har gjort det rigtige

Og manden, der satte det hele i gang?

”Jeg er ret overrasket over, at den video gik viralt. Det må jo betyde, at en del mennesker går rundt samme sodavands-tabu,” siger Heino Hansen.

Om samarbejdet – eller rettere‚ fraværet af samme – lyder det:

”Harboe har gjort det rigtige her. Det ville ødelægge joken med et kommercielt samarbejde. At Harboe pludselig skulle give mig penge for det, ville jo nærmest være en fornærmelse, når hele mit budskab netop var, at jeg godt ville give dem flere penge.”

Se Heino Hansens Facebook-opslag her.