Utradionel dansk løsning skal pille den bløde hat af Opel

peng

Opel har et basalt problem: Nye modeller, som man selv er stolt af – og et mærke, forbrugerne finder uinteressant. Traditionel reklame har ikke løst problemet, så …

https://www.youtube.com/watch?v=Vs14zQzD0b4

Hvordan trænger man igennem over for forbrugere, der er fast besluttet på, at et mærke er uinteressant?

Med hyponse, såmænd.

Opel har længe kæmpet med et kedeligt image baseret på fordomme om både bilerne og de mennesker, der kører i dem. Og kæmpet forgæves.

”De seneste år har vi sendt en række rigtigt lækre modeller på markedet som Adam, Mokka, Insignia og Cascada. Folk roser bilerne for deres design og kvalitet, men kun 16 pct. af danskerne overvejer en Opel, når de skal have ny bil. Mange har slet ikke har fået øjnene op for, hvad Opel står for i dag”, siger Nikolaj Ledet, der er marketingchef hos Opel.

Han slog til, da mærkets reklamebureau, UncleGrey, præsenterede ham for en mulighed for nulstille fordommene. COO hos UncleGrey, Carsten Bülow, siger:

”Vi har kunnet konstatere, at traditionel bilreklame, hvor man viser en bil og anpriser produktet, simpelthen ikke løste Opels reelle problem. Vi var nødt til at give folk et wake up call, hvis vi skulle vende Opels udvikling.”

Han suppleres af kreativ direktør, Jesper Jørgen Hansen:

”Opel briefede os på at skaffe prøvekørsler i en af deres topmodeller, Insignia’en. Vi kom frem til, at overliggeren måtte hæves, hvis vi skulle trænge igennem til folk. Mærket stod i vejen, så folk simpelthen ikke var lydhøre for informationer om Opel. På et tidspunkt var der en, der sagde: ”Kan man hypnotisere folk, der ikke kan li’ Opel, og nulstille deres bilpræferencer – og så gi’ dem en prøvetur i en Opel Insignia og se, hvad de siger?””

UncleGrey kontaktede en hypnoterapeut, Michael Rasmussen, der mente, at det kan kunne lade sig gøre, men at han i sagens natur ikke kunne garantere, hvad folk ville sige under hypnose. Det ville komme an på produktet.

”Så gik vi i dialog med hjerneforskeren Jon Wegener fra CBS og sociolog og forfatter Anette Prehn, der begge arbejder med den slags. Her fandt vi fandt ud af, at fænomenet, der er tale om, hedder bekræftelsesskævhed, og alle mennesker lider af det. Det er simpelthen indbygget i vores hjerne, at når vi først har fældet en bestemt dom over et produkt eller en person, så giver hjernen særlig opmærksomhed til information, der bekræfter vores overbevisning – og den ignorerer oplysninger, som modsiger eller udfordrer det,” siger Jesper Jørgen Hansen.

Og således blev “The Hypnotized test Drive by Opel” født. Hele eksperimentet, lige fra de første hypnosetests og interviews med potentielle testpersoner, til deres reaktionen under og efter prøvekørslen, blev dokumenteret i samarbejde med Circus Alphaville’s Jonas Arnby. De 86 timers materiale er blevet klippet sammen til en film på to og et halvt minut.

”Opel har valgt at gå indholdsvejen ved at producere interessant forbrugerorienteret materiale. Vi håber, at filmene kan være med til, at folk stiller sig selv spørgsmålet om, hvor objektive og rationelle de egentlig er, når de køber bil – og at det kan være med til at flytte snakken om Opel til at handle om kvaliteten af deres biler”, siger Carsten Bülow.