Til maj næste år vil København være vært for en de helt store internationale begivenheder. Det drejer sig om den internationale Women Deliver konference.
Konferencen bliver afholdt i Bella Centeret og vil samle 5-6000 deltagere fra 150 lande til en diskussion af, hvordan man accelererer indsatsen for kvinders sundhed og rettigheder. Op imod 2000 organisationer vil være involveret, og der vil være deltagelse af FN-organisationer, samt ministre og folkevalgte fra mere end 25 nationer.
Da Lotte Hansen, adm. dir. og stifter af Hansen Agenda, så, at konferencen skulle til København, var hun med det samme optaget af på en eller anden måde at være aktiv omkring den. Og det får hun så til fulde tilfredsstillet nu.
Hansen Agenda er nemlig i spidsen for det konsortium, der er valgt af Udenrigsministeriet til at skabe kommunikation og opbakning i Danmark omkring konferencen, og har afsat 2 mio. kr. til opgaven.
Men det er ikke et helt almindeligt konsortium i forhold til at byde på en kommunikationsopgave. Det består udover Hansen Agenda af Sex & Samfund, Verdens Bedste Nyheder, KVINFO, Dansk Industri, Globalt Fokus og Konstellation.
Fokus på at skabe netværk
Konsortiet er sammensat og valgt på baggrund af deres i forvejen brede og folkeligt forankrede sammensætning og en metode, der er særligt udviklet til at skabe netværk og partnerskaber.
Via en open source tilgang vil konsortiet invitere virksomheder, brancheorganisationer, skoler, kulturinstitutioner og den brede befolkning til at udbrede kendskabet til konferencens emner og sige velkommen til de internationale gæster og vise Danmarks stærke rolle i udviklingsarbejdet i verden og inden for kvinders sundhed og rettigheder i Danmark.
”Vi er alle i konsortiet mega stolte over, at vi via strategiske partnerskaber skal sikre involvering og opbakning til dansk udviklingsarbejde med fokus på kvinder. Kvinders elendige status og rettigheder i mange udviklingslande er den største blokering for fremskridt, alene det manglede fokus på deres sundhed gør, at 800 kvinder hver dag dør af komplikationer i graviditet og fødsel, og millioner får varige skader,” siger Lotte Hansen og fortsætter:
“Vi har derfor udviklet en open source model, hvor vi vil forsøge at skabe opbakning fra både interesserede borgere og brancheorganisationer, virksomheder, institutioner, kommuner og NGO’er.”
Hopenhagen erfaringer
Lotte Hansen var i sin tid stærkt involveret i Hopenhagen-projektet i tilknytning til den store Cop15 konference i København, og hun har bl.a. trukket på erfaringer fra dette arbejde.
”Den store danske opbakning er fantastisk, og de flotte planer for involveringen af danskerne i diskussioner om, hvad det betyder for et samfund, når man investerer i piger og kvinders sundhed og rettigheder, er et eksempel verden kan lære af,” siger Katja Iversen, Direktør i Women Deliver og tilføjer:
”Dansk ulandsbistand har støttet disse emner gennem årtier med store resultater, og det kan man som dansker være stolt af.”