Verdens tredjerigeste mand optræder som rockmusiker i reklamefilm

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

79-årige Warren Buffett er verdens tredjerigeste, og han optræder som Axl Rose i reklamefilm for det amerikanske forsikringsselskab Geico

For nogle år siden lancerede Sonofon et syngeunivers, hvor medarbejdere optrådte. Nu har det amerikanske forsikringsselskab, Geico, også taget den ide i anvendelse.

Men selskabet har samtidig fundet en ‘medarbejder’, der kan give mere end almindelig opmærksomhed.

Geico har Berkshire Hathaway som storaktionær, og dette selskabs legendariske chef, Warren Buffett som bestyrelsesformand.

Warren Buffett er verdens tredjerigeste mand, og han optræder i reklamefilmen klædt ud som Axl Rose (se filmen her).

Der er lavet en syngefilm mere, hvor man også kan se Warren Buffett. I øvrigt optræder også det firben, som Geico har brugt i tidligere reklamefilm – som f.eks. denne.

Warren Buffett betragtes som oraklet fra Omaha og har en enorm troværdighed – i hvert fald i finanskredse. På pengemarkedet bedømmer man i øjeblikket hans kreditværdighed højere end den amerikanske stat – han skal betale mindre i rente end staten – men spørgsmålet er selvfølgelig om den troværdighed kan smitte af på reklamefilmene for Geico.

Opmærksomhed har hans optræden dog helt sikkert skabt. The Guardian beundrer hans mod – men opfordrer Warren Buffett til ikke at opgive hans almindelige job, og netmediet, Bnet, undrer sig over, hvorfor han optræder.

Kommentatoren mener, at Geico med Warren Buffett som Axl Rose ikke er tro mod sin egen tidligere markedsføring, hvor et firben har mere check på budskaberne end selskabets CEO.