Vertic mistede 12 mio. kr. på bundlinjen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Et overskud på 2,5 mio. blev vekslet til et underskud på 9,3 mio. Men bureauet har gang i noget, som har udløst 6 mio. kr. fra Vækstfonden.

Et underskud på godt 9 mio. kr. udløser sjældent særligt gode kommentarer. Men det er faktisk en overraskende positiv Sebastian Jespersen, der som adm. dir. hos Vertic kommenterer bureauets regnskab for 2014.

“Der er ikke så meget at diskutere omkring resultatet. Det er ikke tilfredsstillende. Det er der en række forklaringer på, men grundlæggende, så er der sket en masse ting, hvor vi har måttet sige farvel til noget for at sige goddag til noget andet,” siger Sebastian Jespersen og fortsætter:

“Og der er virkelig nogle spændende ting på vej. Vi ser 2014 som et år, der er et skridt på vejen til noget nyt.”

Umiddelbart lyder det som en klassisk ting for en adm. dir. at fremføre i forbindelse med et dårligt regnskab, men Sebastian Jespersen har en nyhed, der sætter trumf på udsagnet. Vækstfonden har valgt at skyde 6 mio. kr. i bureauet.

“Vi har nogle ret spændende projekter i gang, som jeg ikke kan gå i detaljer med. Men de rummer store perspektiver og vil give os markant vækst i de kommende år – og har altså en karakter, som Vækstfonden har valgt at investere i,” siger Sebastian Jespersen.

Omkring det at sige farvel til noget for at kunne sige goddag til noget andet, så er den globale tilstedeværelse i spil.

“Vi har kontorer i København, Singapore og New York. Hvis den organisation skal give mening, så skal vi have nogle kunder, som efterspørger den,” siger Sebastian Jespersen.

Han oplyser videre, at 70 pct. af bureauets omsætning i 2014 kommer fra andre kunder end i 2013.

Herudover er bureauet ramt af noget teknik i form af f.eks. en stigende dollarkurs og ændrede registreringer af medarbejder-situationen i Singapore. Resultatet har været stigende personaleomkostninger sideløbende med, at man har mistet noget omsætning.

Endelig er regnskabet også belastet af investeringer.

“Vi er i gang med en betydelig omstilling, og her er investeringerne i bl.a. helt nye kompetencer nødvendige. Det kostede i 2014 men vil betale sig i 2015,” siger Sebastian Jespersen.

Regnskabet har fået et revisorforbehold over for værdien af igangværende arbejde. Det er arbejde, som foregår i USA og som revisoren ikke har kunnet verificere. Der er tale om tekniske forskelle i revisionsdokumentation i USA kontekst i forhold til dansk kontekst, fortæller Sebastian Jespersen.

Nøgletal for Vertic

  • Omsætning 67,82 mio. kr. -12 pct.
  • Bruttoavance 58,855 mio. kr. -11,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 774.408 kr. -16,2 pct.
  • Lønandel 86,1 (67,3)
  • Resultat af primær drift -9,325 mio. kr. (+2,565 mio. kr. året før)