Af Peter Engholm 25@mail.dk

Det er avisen selv, der står bag udviklingen til en rendyrket viral kampagne, som skal vække lysten til fordybelse i papir.

Et stykke tilbage i det gamle årtusind var smalfilm et hit ved børnefødselsdage, og uanset om der blev vist Gøg og Gokke eller tegnefilm, så malkede børnene dette eksotiske medie ved at råbe “Vi vil se den bagfra!”, når filmen var forbi.

Samme kreative tanke går igen i en ny viral for – og fra – Kristeligt Dagblad. Filmen består af 24 sætninger, der læses højt, og som beskriver vores overfladiske, nyhedsjagende online-tilværelse – og så ca. halvvejs i den 1:25 min. lange film bliver samme sætninger læst højt i fra bunden, startende med sætning nr. 24, men nu udtrykker de samme sætninger troen på, at vi gerne vil fordybe os i andet end MTV og tro på noget.

Markedsføringen er ny, hævder Kristelig Dagblad, idet det formentlig er det første dagblad herhjemme, der i et fremstød udelukkende benytter sig af viralfilm.

“Vi ser en stor opgave i forhold til at komme endnu bredere ud, for Kristeligt Dagblad er en avis, der med sin journalistiske kvalitet og stærke indhold burde have langt flere læsere end de godt 100.000, som hver dag læser avisen,” siger avisens salgs- og marketingdirektør Hans-Christian Kock.

Kristeligt Dagblad har – i lighed med Information og Børsen – været resistente over for de seneste års udtalte oplagskrise blandt dagbladene.

“Fælles for de tre, du nævner, er, at det er medier, der leverer noget, man ikke kan finde andre steder,” siger Hans-Christian Kock.

Lidt flabet kan man sige, at formen i jeres nye kampagne kan ses andre steder …

“Vi har lavet en film ud fra et kreativt koncept, der i mange versioner allerede har gået sin sejrsgang på Youtube. Vi mener også, at der er rum for en dansk version, der er overraskende og understreger, at Kristeligt Dagblad er en avis, der vægter viden og baggrund højere end de hurtige nyheder, som ellers præger mediebilledet,” siger Hans-Christian Kock.

Og en argentinsk valgfilm
fra 2006 brugte også ideen – og vandt sølv i Cannes …

“Lige dén var vi ikke klar over, da vi lavede vores film, men der ligger mindst 10 andre versioner på nettet,” siger Hans-Christian Kock.

Avisens bureau, Director, har ikke været inde over den aktuelle viral. Den har man selv skabt – med bistand fra en flok freelancere. Det lyder let, men var det ikke.

“Det er en knald-svær form at arbejde med. Det blev understreget af vores tekstforfattere – det var bestemt ikke alle, som lykkedes lige godt med den,” siger Hans-Christian Kock.

Kommentarer

  1. Kopi/genbrug eller ej, så virker KDs udgave mere elegant og langt mere velskrevet end den argentinske, som efter min mening er lidt for søgt og derfor åbenlyst forkert, når man hører den fremad.

  2. Er det nærmest ikke bare et format efterhånden…
    Forlæns og baglæns.
    Jeg synes dog ikke, som Paul, at den danske er mere elegant – tværtimod.

  3. Einstein sagde en gang noget i retning af at rigtig originalitet/genialitet kun kom hvis man formåede at sløre sine sande inspirationskilder – så hvis en af verdens største tænkere anerkender værdien i inspiration er det vel også OK for andre dødelige 🙂

  4. Einstein sagde jo relativt meget. Heriblandt at det sande vartegn for genialitet ikke er perfektion, men originalitet. Og vel er den engelske oversættelse af den spanske originals tekst da ikke perfekt, men den flyder da langt friere end den danske efterligning.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club